news

Prognostic rezervat pentru adolescentul de 16 ani din Iasi care s-a electrocutat vineri seara. Medicii depun toate eforturile pentru a-l salva

Medicii de la Spitalul pentru Copii „Sfanta Maria” din Iasi depun toate eforturile pentru a-l salva pe baiatul de 16 ani electrocutat vineri seara, acesta fiind supus deja unei prime interventii chirurgicale, potrivit Agerpres.

Coordonatorul Unitatii Functionale de Arsi, din cadrul Spitalului pentru Copii, dr. Sidonia Susanu, a declarat ca baiatul se afla la terapie intensiva cu diagnosticul de electrocutie, arsura de grad III pe 80% din suprafata corporala, arsura de cai aeriene inferioare si soc postcombustitional.

„Din fericire, nu prezinta leziuni traumatice asociate, insa leziunile de electrocutie s-au produs prin toate cele trei mecanisme posibile: pasaj direct al curentului electric, arc electric si flacara electrica.

Imediat dupa internare s-au continuat terapiile de mentinere a functiilor vitale si tratamentul socului postcombustional. Colegii medici de la ATI au initiat concomitent terapii de epurare extrarenala precoce.

Copilul a fost admis in sala de operatii, s-a efectuat o prima interventie chirurgicala de excizie partiala a zonelor de arsura, pansament cu presiune negativa.

In prezent copilul este in serviciul ATI, in stare generala grava, intubat orotraheal, asistat respirator mecanic. Prognosticul de supravietuire se mentine deocamdata rezervat”, a explicat dr. Sidonia Susanu.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Share
Published by
Camelia Stanciu

Recent Posts

New York Times: NATO este aproape de a trimite soldati in Ucraina. Care va fi misiunea acestora

Potrivit unui articol publicat in New York Times (NYT), se pare ca NATO este aproape…

2 ore ago

Ciolacu a luat jumatate de guvern in Turcia. Cel mai probabil, vizita a fost aranjata de Ponta

Premierul Marcel Ciolacu a inceput marti o vizita oficiala in Turcia,  unde va aveasi  o…

O oră ago

Permis de conducere de la 17 ani? Parlamentarii romani nu sunt de acord: „Suntem pe primul loc la victime in urma accidentelor de circulatie”

Presedinta Comisiei pentru aparare din Senat, Nicoleta Pauliuc, a informat, luni, ca nu sustine proiectul…

50 de minute ago

Nivel ridicat de euroscepticism in Serbia: doar 40% dintre sarbi ar vota pentru aderarea la UE. In schimb, 92% dintre albanezi ar vota in favoarea accederii la blocul comunitar

Potrivit unui sondaj recent realizat de Institutul Republican International, cu sediul la Washington, cetatenii sarbi…

O oră ago

Decizie majora privind contractele de munca. ICCJ a stabilit ca termenul de preaviz incepe sa curga din ziua urmatoare comunicarii notificarii de preaviz

Termenul de preaviz incepe sa curga din ziua urmatoare comunicarii notificarii de preaviz si se…

2 ore ago