politica

Proiecte de lege depuse de AUR in Parlament: „Taierea a 90% din alocatiile pentru partidele politice”

Alianta pentru Unirea Romanilor (AUR) va depune in aceasta saptamana, in Parlament, doua initiative legislative care vizeaza renuntarea la finantarea partidelor politice de la bugetul de stat si dreptul la vot pentru toti romanii din diaspora, a declarat, marti, copresedintele AUR George Simion.

El a precizat, intr-o conferinta de presa, ca, pentru inceput, propunerea AUR este de a se taia 90% din alocatiile pentru partidele politice prevazute in bugetul de stat pe acest an.

„Propunem, in prima instanta, taierea cu 90% pentru anul 2021, in actuala forma de buget, pentru partidele politice. Altfel, nu vom fi de acord cu taierea gratuitatii pentru CFR pentru studenti. Este absolut anormal sa iei sute de milioane de lei pentru partidele politice si sa ataci si studentii, dar sa ataci si o companie care se mentinea, cat de cat, pe linia de plutire datorita acestui sprijin, CFR-ul. Sa lovesti in CFR si sa lovesti si in industria HORECA prin taierea tichetelor de vacanta”, a explicat Simion.

El a sustinut ca taierea finantarii partidelor este posibila, mentionand ca AUR a folosit in campania electorala de anul trecut 200.000 de euro, care au provenit din cotizatii si donatii.

„Noi am avut 200.000 de euro folositi in campanie, nu doua milioane de euro si nici 20 de milioane de euro. E o risipa totala a banului public. Din cotizatii si din donatii, pentru ca, altfel, acesti bani sunt folositi pentru clientela politica”, a afirmat liderul AUR.

Referitor la cea de-a doua initiativa legislativa, George Simion a spus ca romanii din strainatate trebuie sa poata vota pe baza unui document de identitate emis de Romania.

„Drept de vot pentru toti romanii din diaspora, sa poata vota orice roman, in afara hotarelor tarii, pe baza unui document de identitate din Romania. Stim ca la alegerile din 6 decembrie au fost mari probleme pentru circa 100.000 de romani care nu au putut vota pentru ca li se cerea un document al respectivei tari. Lucrul asta nu este normal, s-a incalcat dreptul de vot pentru peste 100.000 de romani. Vom depune aceste initiative legislative in aceasta saptamana”, a incheiat Simion.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

3 ore ago

Armata israeliana a recuperat cadavrele a trei ostatici din Fasia Gaza. IDF considera ca mai sunt inca 132 retinuti de Hamas

Armata israeliana (IDF) a anuntat ca a recuperat trupurile a trei ostatici din Fasia Gaza.…

3 ore ago

Si Zelenski respinge propunerea de „armistitiu olimpic”: „Sa fim sinceri… Emmanuel, nu cred”

„Moscova s-ar folosi de orice suspendare a ostilitatilor” pentru a-si apara avantajul militar, a declarat…

3 ore ago

Rares Bogdan explica de ce apare pe afis langa Lia Olguta Vasilescu: „Sunt perceput ca fiind patriot”

Rares Bogdan a fost intrebat, sambata, in emisiunea Insider Electoral de la Prima Tv, despre…

3 ore ago