Propaganda PSD cere ca Gabriel Liiceanu sa fie pus sub urmarire penala pentru „actiuni impotriva ordinii constitutionale”

news

Site-ul pro-PSD stiripesurse.ro publica un text semnat de Alexandru Petria in care se solicita procurorilor si judecatorilor sa aplice prevederile Codului Penal in cazul scriitorului Gabriel Liiceanu. 

Liiceanu este acuzat de „instigare publica”, „incitare la ura sau discriminare” si „actiuni impotriva ordinii constitutionale”.

„Asistatul social al statului de la GDS a trecut la o alta etapa a tacanelii, vrea razmerite si instiga la rasturnarea ordinii constitutionale. Ultimul sau text merita citit (este aici). Si de procurori, si de judecatori. Fiindca in Codul Penal se precizeaza:

„Art. 368

Instigarea publica

(1) Fapta de a indemna publicul, verbal, in scris sau prin orice alte mijloace, sa savarseasca infractiuni se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amenda, fara a se putea depasi pedeapsa prevazuta de lege pentru infractiunea la savarsirea careia s-a instigat.

(2) Daca fapta prevazuta in alin. (1) este comisa de un functionar public, pedeapsa este inchisoarea de la unu la 5 ani si interzicerea exercitarii unor drepturi, fara a se putea depasi pedeapsa prevazuta de lege pentru infractiunea la savarsirea careia s-a instigat.

(3) Daca instigarea publica a avut ca urmare comiterea infractiunii la care s-a instigat, pedeapsa este cea prevazuta de lege pentru acea infractiune.

Art. 369

Incitarea la ura sau discriminare

Incitarea publicului, prin orice mijloace, la ura sau discriminare impotriva unei categorii de persoane se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda.

Art. 397

Actiuni impotriva ordinii constitutionale

(2) Intreprinderea de actiuni violente impotriva persoanelor sau bunurilor savarsite de mai multe persoane impreuna, in scopul schimbarii ordinii constitutionale ori al ingreunarii sau impiedicarii exercitarii puterii de stat, daca se pune in pericol securitatea nationala, se pedepseste cu inchisoarea de la 10 la 20 de ani si interzicerea exercitarii unor drepturi.”

A fost incalcata linia rosie dintre o opinie si plonjarea in zona infractionalului. Prin textul ‘No, hai!’, cu trimitere la Avram Iancu, Gabriel Liiceanu joaca pe un teritoriu extrem de periculos, iar urmarile n-ar trebui sa intarzie, daca suntem un stat de drept”, scrie Petria pe stiripesurse.ro.

Citeste si: „No, hai!”. Gabriel Liiceanu, text fulminat, apel pentru a trece la actiune: „Nu mai e timp de dezbatut. Se goleste tara, oameni buni, ca bantuita de ciuma”

Site-ul stiripesurse.ro este detinut de Iosif Buble, fost angajat al Antena 3. Acesta este sotul deputatului PSD Diana Tusa.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: