Propaganda PSD privind pensiile chiar in ziua mitingului Diasporei. Olguta Vasilescu anunta in cat timp vor fi recalculate cele 5,9 milioane de pensii

news

Legea pensiilor nu are legatura cu alegerile parlamentare din 2020, altfel s-ar fi aplicat din acel an, ea urmand sa se aplice din 2021 pentru ca functionarii de la Casa Nationala de Pensii au nevoie de minimum doi ani pentru a recalcula 5,9 milioane de pensii, a anuntat vineri ministrul Muncii, Olguta Vasilescu.

Ministerul Muncii a lansat joi in dezbatere publica proiectul Legii pensiilor, iar printre noutati se afla introducerea masterului si a doctoratului ca perioade necontributive asimilate stagiului de cotizare. Legea ar urma sa intre in vigoare din 2021.

Vasilescu a fost intrebata daca anul ales pentru aplicarea legii, 2021, are legatura cu alegerile din 2020.

”Daca avea legatura cu alegerile din 2020, s-ar fi aplicat din 2020. Nu, am facut un calcul impreuna cu functionarii de la Casa de Pensii. Ei mi-au spus ca au nevoie de minimum doi ani pentru a putea sa recalculeze 5,9 milioane de pensii, cate sunt la ora actuala”, a spus Vasilescu, citata de news.ro.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: