Protest in strada. Doua femei maghiare injura UDMR dupa revocarea lui Kovesi: „Lua-i-ar dracu’ si pe ei, pe toti! Au votat cu PSD impotriva oamenilor”

news

La scurt timp dupa ce Iohannis a semnat decretul de revocare din functie a Laurei Codruta Kovesi, cateva zeci de persoane au iesit in fata sediului PSD din Baia Mare pentru a protesta impotriva „grupului infractional organizat”.

Protestul a fost organizat de Asociatia Oradea Civica. Manifestantii erau dotati cu pancarte pe care scria „PSD – toxic pentru democratie”, „PSD nu e un partid de stanga, este Grup Infractional Organizat” si „Cele trei meserii din viata: OM, CETATEAN, profesie”.

In timp ce oamenii isi desfasurau recuzita, doua pensionare de etnie maghiara comentau, in limba materna, despre „magyar PSD”, injurand formatiunea etnica, desi au declarat ca la alegerile din decembrie 2016 au votat candidatii acesteia.

„Lua-i-ar dracu’ si pe ei, pe toti! Eu am votat UDMR, dar sa-i ia dracu’! Sunt bolnava de cancer si nu am bani pentru medicamente, dar ei au votat cu PSD impotriva oamenilor”, a spus in romaneste una dintre ele, citata de Bihoreanul.

„Ne-am adunat aici pentru ca PSD este un partid toxic, este toxic pentru ca din 1989, de cand conduc ei, tot ce se face se face impotriva populatiei, pentru interesele lor personale”, si-a motivat prezenta la flashmob Delia Bursasiu.

Proaspata revocare a sefei DNA a fost considerata de un alt participant, Mark Pap, drept „o mare escrocherie” la care a fost impins de catre CCR presedintele Iohannis. „Trebuie dati jos toti din functii, asa nu se mai poate, astia fac legile numai pentru ei”, a raspuns un alt oradean, Marius Maier, intrebat ce considera ca ar mai putea face cetatenii.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: