PSD a „casapit” in Senat legea privind starea de alerta. Principalele modificari, Serban Nicolae forteaza o ampla relaxare

politica

Parlamentarii PSD au adus modificari majore proiectului de lege inaintat de Guvern privind starea de alerta. PSD controleaza majoritatea in Senat.

Senatorul PNL Iulia Scantei a declarat, la Digi24, ca proiectul legislativ a fost casapit de PSD. Ea a sustinut ca batranii vor ramane fara protectia necesara.

„Din pacate ati decapitat aceasta lege, romanii nu mai pot fi protejati. Nu ati facut decat sa faceti imposibila declararea din 15 mai a starii de alerta. In 15 mai romanii nu vor putea sa beneficieze de starea de urgenta. Proiectul e prost redactat, neconstitutional si nu asigura o protectie impotriva COVID 19”, le-a spus pesedistilor, anterior, Iulia Scantei.

Principalele modificari:

Parlamentul incuviinteaza starea de alerta, in cel mult trei zile de la decizia Guvernului, daca se instituie pe intreg teritoriul Romaniei

Daca Parlamentul respinge solicitarea de incuviintare, starea de alerta inceteaza de indata Starea de Alerta nu poate fi instituita pe o perioada mai mare de 30 de zile. Prelungirea se poate face tot pentru o perioada de 30 de zile Telemunca se poate decide, de catre angajator, cu consimtamantul angajatului

S-a eliminat articolul care prevede posibilitatea suspendarii, pe durata starii de alerta, a persoanelor cu functii de conducere din Ministerul Sanatatii sau din spitalele si institutiile aflate in subordinea ministerului, pentru neindeplinirea atributiilor de serviciu.

Redeschiderea teraselor din 15 mai, propunere adoptata la propunerea lui Serban Nicolae

„Pe durata starii de alerta poate fi permisa prepararea hranei si comercializarea produselor alimentare si bauturilor alcoolice care nu se consuma in spatiile mentionate la alin. (1), cu exceptia teraselor unde se respecta masurile de protectie sanitara”, este propunerea introdusa de Serban Nicolae.

„Am corectat aproape toate articolele proiectului de lege, putine au ramas neatinse”, a declarat Serban Nicolae, presedintele Comisiei Juridice din Senat.

Mai mult despre: ,

Comentarii: