PSD a pornit masinaria pentru demiterea lui Grindeanu. Dragnea il ataca in Parlament, iar numarul 2 din PSD anunta ca „Iohannis va intelege situatia”

politica

Liderul PSD Liviu Dragnea i-a criticat, miercuri, de la tribuna Camerei Deputatilor, pe premierul Sorin Grindeanu si ministrul de Finante, Viorel Stefan, pentru ca au absentat de la dezbaterea si votul Legii salarizarii.

„Da, intr-adevar, este o problema ca azi ministrul de Finante (Viorel Stefan, n.r.) nu a venit in Parlament sa sustina legea, cu toate ca avea timp. Am puterea politica sa-mi asum acest lucru si sa imi cer scuze, ca presedinte al PSD, ca un membru al Guvernului care trebuia sa vina astazi nu a venit”, a spus Dragnea, citat de Mediafax.

„Este o problema pe care noi o vom regla in interior in conditiile in care si liderul de grup si-a asumat faptul ca ministrul de Finante va veni sa sustina aceasta lege”, a adaugat Dragnea.

„Era bine sa vina si premierul pentru ca este o lege – poate cea mai importanta din acest an”, a adaugat Dragnea.

Presedintele executiv al PSD, Niculae Badalau, afirma deschis ca premoerul Grindeanu ar putea fi schimbat.

”In aceste zile se face o analiza, o analiza foarte serioasa pe fiecare minister in parte. Haideti sa asteptam rezultatele acestei analize si abia apoi sa tragem concluziile. In urma acestei analize care se va face in Comitetul Executiv si in care va fi prezentata activitatea fiecarui ministru in parte, eu sunt dispus sa votez pentru schimbarea unor ministri si, daca analiza ne va arata ca acest Guvern trebuie schimbat in totalitate, vom lua in considerare inclusiv schimbarea premierului, daca la dumnealui este problema.

Avem deja un numar destul de mare de ministri care se plang de relatia proasta pe care o au cu premierul Sorin Grindeanu. Sunt cinci sau sase colegi care se reclama acest lucru si eu consider ca acesta este un semnal de alarma destul de puternic. Trebuie sa vedem. Am vazut si nemultumirile primarului general, doamna Firea, am vazut si alti colegi si nu este exclus ca problema sa fie la primul ministru”, a declarat Badalau.

El crede ca presedintele Iohannis va fi de acord cu o eventuala schimbare a premierului. ”Asa cum il cunosc eu pe domnul presedinte Iohannis, dumnealui este un om cerebral si va intelege aceasta situatie. Noi suntem dispusi sa mergem la Cotroceni si sa explicam presedintelui ca asta a rezultat din analiza noastra, iar apoi sa ii prezentam situatia politica in care noi avem in continuare o majoritate solida si vom veni cu o noua propunere de premier, daca este cazul”, a mentionat Badalau.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , , ,

Comentarii: