politica

PSD intra cu tancul: „Amnistia si gratierea se fac, nu se discuta”. Nu vor nicio dezbatere

Presedintele PSD Olt, senatorul Claudiu Manda, a declarat, luni, ca amnistitia si gratierea se fac, nu se discuta, precizand ca este important sa existe o solutie pentru cei condamnati pe nedrept. 

Manda a spus ca nu este cazul sa se mai faca o „dezbatere” si ca argumentele pentru amnistie si gratiere vor fi date de Guvern dupa ce se va adopta ordonanta.

„Eu am inteles in primul rand ca trebuie sa vedem daca exista o alta posibilitate decat ordonanta pe amnistie si gratiere pentru ca persoanele nevinovate sa nu mai poata fi cercetati si nici in puscarie, din cauza acestor culoare ale justitiei. Amnistia si gratierea se fac nu se discuta. Guvernul va decide ce va face. E important ca daca avem o alta solutie, ca oamenii care au beneficiat de aceasta traiectorie, care au fost tinte si care au fost unii dintre ei condamnati, ce facem cu acestia? Daca credeti ca e corect ca ei sa ramana in puscarie, e in regula. Noi vorbim de parca actul normativ se va da maine. E o chestiune pe care daca o da Guvernul, atunci o da cu argumentele necesare. Nu cred ca trebuie sa facem o dezbatere. Am incercat sa dezbatem modificari la legile justitie si codurile penale si tot dezbatem de doi ani de zile. Reprezentantii opozitiei spuneau ca ar fi o idee buna sa il retragem”, a afirmat senatorul PSD Claudiu Manda, luni la Parlament, citat de Mediafax.

Declaratia lui Manda vine in contextul in care presedintele PSD Liviu Dragnea a spus, duminica, la CN PSD, ca nu stie cand sau cum dar PSD – ALDE are obligatia sa dea un OUG pe amnistie si gratiere pentru a fi reparate toate nedreptatile care s-au facut in Justitie.

La randul sau, ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat luni dimineata, ca solutia amistiei si gratierii reprezinta, la acest moment, ultima solutie de indreptare a unor abuzuri, deoarece exista si alte metode legislative care pot fi adoptate.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Surse: Remaniere guvernamentala dupa alegerile locale. „Adrian Vestea sigur pleaca”

Dupa alegerile locale si europarlamentare, de pe data de 9 iunie, va avea loc o…

2 ore ago

O noua tragedie stupida in Romania. O fetita de 4 ani si bunica ei au murit dupa ce ar fi consumat peste stricat

O fetita de 4 ani si bunica ei au murit, luni, in Calarasi dupa ce…

37 de minute ago

NASA testeaza un mic motor cu reactie de numai 1,3 metri pentru a dezvolta avioane ultra-eficiente de noua generatie

Dezvoltarea unui nou sistem de motoare pentru avioane necesita cercetari si dezvoltari ample. In prezent,…

14 minute ago

21 de ani de puscarie pentru spionaj in favoarea Rusiei. Un fost angajat al NSA si-a aflat pedeapsa

Un specialist in domeniul cibernetic care a lucrat pentru scurt timp la agentia ultrasecreta americana…

2 ore ago

Un turist turc, impuscat mortal la Ierusalim dupa ce a injunghiat un politist israelian

Un ofiter de politie a fost ranit moderat intr-un atac cu arma alba in Orasul…

O oră ago