PSD, propaganda politica in scoli. PSD incalca din nou legile, elevii primesc materiale de propaganda chiar de la autoritatile PSD-iste

politica

Pesedistii din Brasov desfasoara actiuni de propaganda politica in scoli desi Legea Educatiei interzice explicit astfel de actiuni in cadrul unitatilor scolare. Actiunile pesediste de propaganda au fost supervizate chiar de un inalt oficial local, subprefectul Lucian Patrascu.

Sub masca unei actiuni numita „Caravana educatiei”, PSD deruleaza actiuni de propaganda politica in scoli. La Brasov, un autocar inscriptionat cu simbolurile PSD a fost parcat in curtea liceului Nicolae Titulescu iar elevii au fost invitati in autocar, unde au primit materiale de propaganda inscriptionate cu „PSD”.

Actiunile de propaganda politica au fost supervizate chiar de subprefectul Brasovului, Lucian Patrascu (PSD), a carui menire este tocmai sa se asigure ca legile sunt respectate.

Dupa ce aktual24.ro a scris despre cum subprefectul si PSD incalca legile, Patrascu a inlocuit pe Facebook imaginile in care apareau si elevi la actiunile de propaganda in scoli ale PSD.

Legea Educatiei interzice actiunile politice in unitatile de invatamant.

„Nu este deloc in regula. Scoala este o institutie apolitica. Acest lucru este prevazut foarte clar in Legea Educatiei. Nu e destul ca structurile de conducere din inspectoratele scolare sunt afiliate politic? Plus ca se cunoaste faptul ca se fac campanii electorale pe ascuns prin inspectoratele scolare. Acum vor sa intre cu bocancii direct in scoli. Or, asta nu va face decat sa intimideze si mai mult directorii scolilor. Oricum, multi dintre acestia sunt servili inspectoratelor si, implicit unor grupuri politice. Politicienii trebuie sa inteleaga ca scolile nu reprezinta un spatiu unde sa faca pelerinaj“, explica presedintele Federatiei Nationale a Parintilor (FNAP), Iulian Cristache, pentru Adevarul intr-un interviu acordat in 2018.

„Propaganda electoral-politica in scoli este, de departe, expresia cea mai cinica a «rinocerizarii» scolii in Romania, adica a educatiei batjocorite politic fara rusine. Interzicerea completa a prozelitismului politic (si nu numai) ar trebui sa fie valenta forte a unor diriguitori de sistem responsabili. Ca domeniu de importanta strategica, educatia ar trebui sa aiba o conduita similara justitiei, apararii si externelor si-anume: zero politica in aceste institutii! Consacrarea prin lege a politicii in scoli ar ingrosa, o data in plus, chipul hidos al ineptocratiei care crede ca face ce vrea, pentru ca poate“, spunea si specialistul in Educatie, Marian Stas.

Comentarii: