politica

PSD, reactii bezmetice in lant. Firea acuza „dictatura militara”, Ciolacu ii trimite lui Iohannis la Cotroceni un exemplar din Constitutie

Reactii bezmetice in lant din partea PSD pe masura ce se contureaza noua majoritate parlamentara, care va sustine un guvern fara PSD. Prim-vicepresedintele Gabriela Firea sustine ca Romania se indreapta spre o „dictatura militara” cu Nicolae Ciuca in functia de premier.

„Pleaca domnul Orban care a inecat economia si vine domnul Ciuca. Il cunosc personal, dar ce semnal dam noi in intreaga Europa, ca aducem militari la conducerea tarii? Ne indreptam spre o dictatura militara? Ii apreciez pe militari si merita tot respectul nostru, dar cred ca am transmis o nota proasta democratiilor europene punand un militar la conducerea tarii”, a declarat marti Gabriela Firea in conferinta de presa a PSD.

Ulterior, Marcel Ciolacu i-a trimis sefului statului, Klaus Iohannis, un exemplar din Legea fundamentala „ca sa aiba reperul necesar pentru a indeplini vointa romanilor”.

„PSD trebuie sa fie la guvernare si sa dea premierul! Azi, de ziua Constitutiei, i-am trimis presedintelui Iohannis un exemplar din Legea fundamentala a Romaniei ca sa aiba reperul necesar pentru a indeplini vointa romanilor”, a scris Ciolacu, marti, pe Facebook.

Prim-vicepresedintele Rares Bogdan a anuntat, marti, ca majoritatea parlamentara care va sustine noul guvern este clara: „Avem o majoritate confortabila de 260 de parlamentari”.

„Coalitia este clara: PNL-USR-UDMR. In plus vor fi minoritatile. Avem o majoritate confortabila de 260 de parlamentari. Vom armoniza cele trei programe de guvernare, speram ca cei de la USR plus ca accpte cat mai multe din programul nostru de rezilienta. Nu am discutat despre ministere”, a declarat Rares Bogdan.

Raes Bogdan a lasat de inteles care sunt ministerele la care PNL nu va renunta, avand in vedere ca „prim-ministrul nu poate lucra fara acestea”: „Justitiei, Fondurilor Europene, Finantelor si, sigur, Ministerul de Interne”.

„Nu discutam absolut nimic cu cei din PSD, este izolat pe scena politica si asa va ramane patru ani de zile”, a adaugat Bogdan.

„Presedintele va alege premierul Romaniei din propunerile facute de PNL”, a subliniat Rares Bogdan.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

O noua teorie deliranta la Moscova: „Istoria se repeta. In perioada premergatoare operatiunii speciale, Occidentul pregatea o agresiune impotriva patriei noastre”

Seful Directiei Principale de Informatii a Statului Major General al Fortelor Armate Ruse - adjunctul…

O oră ago

Germania si-a rechemat pentru o saptamana ambasadorul in Rusia, in semn de protest fata de atacul cibernetic. Cehia il convoaca pe ambasadorul rus

Germania a anuntat luni ca si-a rechemat ambasadorul in Rusia pentru o saptamana de consultari…

4 ore ago

Audientele TV de Paste. RTV, pe primul loc cu manele: Marian Mexicanu, Vali Vijelie si Pomohaci – Video

Romania TV s-a situat pe primul loc, in ziua de Paste, in topul audientelor. RTV…

3 ore ago

Patru adolescenti sunt anchetati pentru atacul asupra europarlamentarului german Matthias Ecke

Patru adolescenti germani sunt anchetati in legatura cu atacul violent asupra unui politician german, care…

3 ore ago

Zona garii din Sinaia, inundata in urma unei ploi abundente

Pompierii au intervenit, luni, in statiunea Sinaia pentru evacuarea apei care s-a strans pe partea…

3 ore ago