politica

Iohannis, decizii impreuna cu noul premier, Ciuca: „Iata ca se lucreaza rapid, se lucreaza pentru a extinde capacitatea spitalelor, pentru a putea primi bolnavii”

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, marti, dupa o prima intalnire cu premierul interimar Nicolae Ciuca, ca se lucreaza in ceea ce priveste extinderea capacitatii spitalelor, anuntand ca aproximativ 300 de ventilatoare si o prima transa de teste rapide vor fi livrate in urmatoarele zile.

„Tocmai s-a incheiat o sedinta de lucru pe care am avut-o cu domnul Nicolae Ciuca, Prim-ministru interimar incepand de astazi, cu ministrul Sanatatii si cu alti specialisti – secretarul de stat Arafat, domnul doctor Gheorghita, care se ocupa de campania de vaccinare.

Este absoluta nevoie de o concentrare maxima pe gestionarea pandemiei. Chiar daca am avut alegeri, chiar daca atentia s-a mutat pentru putine zile pe altceva, pandemia nu a disparut si chiar daca avem in continuare un numar relativ limitat de infectari noi, putem sa observam cu usurinta ca, de exemplu, astazi, din pacate, am avut peste 200 de decese. Sectiile de Terapie Intensiva sunt sub o mare presiune, spitalele in general, si suntem hotarati ca toate aceste chestiuni sa fie gestionate in continuare bine pana cand, sigur, se va forma un nou guvern si va prelua si va duce mai departe aceasta gestiune.

Sunt cateva vesti bune in aceasta zona. Bunaoara, sunt aproximativ 300 de ventilatoare care se livreaza in urmatoarele zile si, prin asta, se va extinde capacitatea sectiilor de Terapie Intensiva. In mai putin de o saptamana, va veni prima transa din 3 milioane de teste rapide care sunt deja comandate. Si, pentru a veni in sprijinul pacientilor cu forme mai grave, sunt deja in curs de instalare aproximativ 500 de concentratoare de oxigen.

Deci, iata, se lucreaza, se lucreaza rapid, se lucreaza pentru a extinde capacitatea spitalelor, pentru a putea primi bolnavii.

Evident, rolul nostru, al celorlalti, este in continuare sa ne protejam, sa-i protejam pe ceilalti, pentru a da o sansa medicilor, personalului medical, sa se ocupe de pacientii cu probleme dificile.

Voi ramane in continuare conectat cu aceasta zona si avem deja pasi importanti facuti in pregatirea campaniei de vaccinare, dar despre asta mai multe in zilele urmatoare”, a spus Iohannis.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Coreea de Nord si-a chemat acasa ambasadorul din Cuba

Ambasadorul nord-coreean in Cuba i-a facut o vizita de ramas bun presedintelui cubanez Miguel Diaz-Canel…

12 ore ago

Trei motive pentru care SUA se opun unei ofensive israeliene in Rafah

Consilierul american pentru securitate nationala, Jake Sullivan, a prezentat cele trei motive pentru care presedintele…

12 ore ago

Fostul purtator de cuvant al lui Putin il compara pe acesta cu Churchill

Fostul purtator de cuvant al lui Vladimir Putin, Serghei Markov, l-a comparat pe presedintele rus…

12 ore ago

Vulcanul din Islanda inca revarsa valuri de lava

Un vulcan din Islanda, care a erupt sambata pentru a patra oara din decembrie, inca…

12 ore ago

China: Trei adolescenti sub 14 ani retinuti in Handan din cauza uciderii unui coleg de clasa

Autoritatile din orasul Handan, din nordul Chinei, au retinut trei adolescenti pentru uciderea brutala a…

12 ore ago