politica

Iohannis, decizii impreuna cu noul premier, Ciuca: „Iata ca se lucreaza rapid, se lucreaza pentru a extinde capacitatea spitalelor, pentru a putea primi bolnavii”

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, marti, dupa o prima intalnire cu premierul interimar Nicolae Ciuca, ca se lucreaza in ceea ce priveste extinderea capacitatii spitalelor, anuntand ca aproximativ 300 de ventilatoare si o prima transa de teste rapide vor fi livrate in urmatoarele zile.

„Tocmai s-a incheiat o sedinta de lucru pe care am avut-o cu domnul Nicolae Ciuca, Prim-ministru interimar incepand de astazi, cu ministrul Sanatatii si cu alti specialisti – secretarul de stat Arafat, domnul doctor Gheorghita, care se ocupa de campania de vaccinare.

Este absoluta nevoie de o concentrare maxima pe gestionarea pandemiei. Chiar daca am avut alegeri, chiar daca atentia s-a mutat pentru putine zile pe altceva, pandemia nu a disparut si chiar daca avem in continuare un numar relativ limitat de infectari noi, putem sa observam cu usurinta ca, de exemplu, astazi, din pacate, am avut peste 200 de decese. Sectiile de Terapie Intensiva sunt sub o mare presiune, spitalele in general, si suntem hotarati ca toate aceste chestiuni sa fie gestionate in continuare bine pana cand, sigur, se va forma un nou guvern si va prelua si va duce mai departe aceasta gestiune.

Sunt cateva vesti bune in aceasta zona. Bunaoara, sunt aproximativ 300 de ventilatoare care se livreaza in urmatoarele zile si, prin asta, se va extinde capacitatea sectiilor de Terapie Intensiva. In mai putin de o saptamana, va veni prima transa din 3 milioane de teste rapide care sunt deja comandate. Si, pentru a veni in sprijinul pacientilor cu forme mai grave, sunt deja in curs de instalare aproximativ 500 de concentratoare de oxigen.

Deci, iata, se lucreaza, se lucreaza rapid, se lucreaza pentru a extinde capacitatea spitalelor, pentru a putea primi bolnavii.

Evident, rolul nostru, al celorlalti, este in continuare sa ne protejam, sa-i protejam pe ceilalti, pentru a da o sansa medicilor, personalului medical, sa se ocupe de pacientii cu probleme dificile.

Voi ramane in continuare conectat cu aceasta zona si avem deja pasi importanti facuti in pregatirea campaniei de vaccinare, dar despre asta mai multe in zilele urmatoare”, a spus Iohannis.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Alba-neagra cu coalitia: Biroul Electoral a acceptat desfiintarea Aliantei PSD-PNL pe Capitala si infiintarea ei la sectoare

Autoritatile electorale din Romania continua sa joace dupa cum canta coalitia de guvernare, in timp…

11 minute ago

Ion Iliescu, audiat acasa de procurori timp de doar 10 minute. El a invocat ca are 94 de ani si nu se poate deplasa

O echipa de anchetatori de la Parchetul General a mers, vineri dimineata, la locuinta lui…

O oră ago

Evadare in masa in Nigeria cu ajutorul ploii. 118 detinuti au fugit dupa ce ploile abundente au distrus o parte a inchisorii – Video

Cel putin 118 detinuti au evadat din inchisoare dupa ce ploile abundente din noaptea de…

50 de minute ago

China, nu Europa, este principala prioritate geopolitica a SUA, avertizeaza Macron. El cere ca UE sa isi regandeasca strategiile pentru viitor

Blocul celor 27 de tari trebuie sa isi regandeasca urgent modelele de aparare si economice…

41 de minute ago

SUA se pregatesc sa anunte contracte de armament in valoare de 6 miliarde de dolari pentru Ucraina

Statele Unite pun la punct unul dintre cele mai mari pachete de ajutor militar pentru…

2 ore ago

Beijingul il avertizeaza pe Blinken: „SUA sa nu calce in picioare linia rosie a Chinei”

Blinken, care efectueaza a doua sa vizita in China in mai putin de un an,…

37 de minute ago