PSD si ALDE au turbat dupa anuntul PE de sustinere pentru Kovesi. Acuza „ipocrizia” Bruxelles-ului: „Cineva sa se adreseze Tribunalului de la Luxemburg!”

politica

Anuntul presedintelui Parlamentului European Antonio Tajani ca a transmis Guvernului Romaniei ca optiunea institutiei pentru sefia Parchetului European e Laura Codruta Kovesi i-a scos din minti pe cei de la PSD si ALDE.

Eurodeputatul PSD Razvan Popa a declarat vineri seara ca procedura de desemnare a Procurorului sef al Parchetului European, care inseamna ”exclusiv vot politic si negociere politica”, nu va face decat sa politizeze o functie de forta la nivelul UE.

”Procedura de desemnare a Procurorului sef al Parchetului European este total gresita si nu corespunde dezideratului de a asigura pentru aceasta functie independenta fata de politic”, a declarat Razvan Popa, potrivit unui comunicat de presa al PSD citat de Mediafax.

El sustine ca procedura face exact contrariul – politizeaza functia de Procuror sef al Uniunii Europene.

”Aceasta procedura presupune un vot in Comisii ale Parlamentului European si o negociere politica intre PE si Consiliul UE. Pe tot acest traseu, nu avem nicio evaluare nepolitica asupra candidatilor. Cu alte cuvinte, rezultatul final al procedurii este o desemnare pe baza de simpatii, antipatii si eventuale interese. De altfel, modul in care se poarta dezbaterile acum pe acest subiect este si el pur politic. Aceasta procedura demasca si o forma de ipocrizie pe care Bruxelles-ul o manifesta de multe ori in relatie cu statele membre – statelor li se impun reguli, dar aceleasi reguli nu sunt respectate chiar de institutiile europene”, a adaugat Razvan Popa.

O reactie mult mai putin controlata a avut europarlamentarul ALDE Norica Nicolai. Ea a aflat in direct la Antena3 vestea.

„Nu se poate, (Tajani, n.red.) o fi spus-o in nume propriu!… Procedura si tratatele nu-i permit domnului Tajani sa angajeze Parlamentul European in a face o asemenea propunere… A votat o comisie, n-a votat plenul Parlamentului… Sigur, domnul Tajani face jocuri, e din grupul popularilor… E o decizie suta la suta politica…”, a acuzat Nicolai, potrivit Ziaristii.com.

„Trebuie cineva sa se adreseze Tribunalului de la Luxemburg, pentru a opri o procedura viciata”, a mai cerut Nicolai.

Detalii aici: Presedintele Parlamentului European o sustine cu toata forta pe Kovesi: Avem nevoie de mai multe femei exemplare ca ea in pozitii de conducere!

Comentarii: