politica

PSD si ALDE au turbat dupa anuntul PE de sustinere pentru Kovesi. Acuza „ipocrizia” Bruxelles-ului: „Cineva sa se adreseze Tribunalului de la Luxemburg!”

Anuntul presedintelui Parlamentului European Antonio Tajani ca a transmis Guvernului Romaniei ca optiunea institutiei pentru sefia Parchetului European e Laura Codruta Kovesi i-a scos din minti pe cei de la PSD si ALDE.

Eurodeputatul PSD Razvan Popa a declarat vineri seara ca procedura de desemnare a Procurorului sef al Parchetului European, care inseamna ”exclusiv vot politic si negociere politica”, nu va face decat sa politizeze o functie de forta la nivelul UE.

”Procedura de desemnare a Procurorului sef al Parchetului European este total gresita si nu corespunde dezideratului de a asigura pentru aceasta functie independenta fata de politic”, a declarat Razvan Popa, potrivit unui comunicat de presa al PSD citat de Mediafax.

El sustine ca procedura face exact contrariul – politizeaza functia de Procuror sef al Uniunii Europene.

”Aceasta procedura presupune un vot in Comisii ale Parlamentului European si o negociere politica intre PE si Consiliul UE. Pe tot acest traseu, nu avem nicio evaluare nepolitica asupra candidatilor. Cu alte cuvinte, rezultatul final al procedurii este o desemnare pe baza de simpatii, antipatii si eventuale interese. De altfel, modul in care se poarta dezbaterile acum pe acest subiect este si el pur politic. Aceasta procedura demasca si o forma de ipocrizie pe care Bruxelles-ul o manifesta de multe ori in relatie cu statele membre – statelor li se impun reguli, dar aceleasi reguli nu sunt respectate chiar de institutiile europene”, a adaugat Razvan Popa.

O reactie mult mai putin controlata a avut europarlamentarul ALDE Norica Nicolai. Ea a aflat in direct la Antena3 vestea.

„Nu se poate, (Tajani, n.red.) o fi spus-o in nume propriu!… Procedura si tratatele nu-i permit domnului Tajani sa angajeze Parlamentul European in a face o asemenea propunere… A votat o comisie, n-a votat plenul Parlamentului… Sigur, domnul Tajani face jocuri, e din grupul popularilor… E o decizie suta la suta politica…”, a acuzat Nicolai, potrivit Ziaristii.com.

„Trebuie cineva sa se adreseze Tribunalului de la Luxemburg, pentru a opri o procedura viciata”, a mai cerut Nicolai.

Detalii aici: Presedintele Parlamentului European o sustine cu toata forta pe Kovesi: Avem nevoie de mai multe femei exemplare ca ea in pozitii de conducere!

Urmareste-ne si pe:
Lavinia Popa

Share
Published by
Lavinia Popa

Recent Posts

Rusia a descoperit vaste rezerve de petrol si gaze in Antarctica Britanica. Un motiv de conflict major intre Rusia si Occident se iveste la orizont

Rusia a descoperit vaste rezerve de petrol si gaze in Antarctica, in mare parte in…

17 minute ago

Roberta Metsola ii incurajeaza pe protestatarii din Georgia: „Tbilisi, va auzim! Va vedem! Georgienii de pe strazi viseaza la Europa”

Presedintele Parlamentului European, Roberta Metsola, a transmis marti un mesaj de incurajare catre miile de…

2 ore ago

A doua invazie a Rusiei este mult mai rea decat cea din februarie 2022. Marturii ale refugiatilor din regiunea Harkov – Video

Noua ofensiva rusa in regiunea ucraineana Harkov a fortat peste 6.000 de persoane sa evacueze…

2 ore ago

Peste 300 de securisti si turnatori au certificate de revolutionar. Lista cu numele acestora

Peste 300 de securisti sau de colaboratori ai Securitatii, declarati definitiv de instante, beneficiaza de…

2 ore ago

10 ani fara carnet pentru soferii care sunt prinsi bauti sau drogati la volan. Legea a fost adoptata, merge la promulgare la presedintele Romaniei

Plenul Camerei Deputatilor a adoptat, marti, un proiect de lege referitor la prevenirea si combaterea…

3 ore ago