politica

PSD vrea sa blocheze bugetul Romaniei cu ajutorul CCR: „Motive sunt extrem, extrem de multe. Niciun amendament al Opozitiei nu a fost adoptat”

Deputatul PSD Daniel Suciu a declarat miercuri ca partidul va decide, luni, daca sesizeaza sau nu Curtea Constitutionala (CCR) in privinta bugetului pe 2021. „Motive sunt extrem, extrem de multe si va dau un singur exemplu, celebra anexa 703, care nu a existat niciodata, nu exista nicio fundamentare legala pentru introducerea acestei anexe, 98% din bani sunt dati exclusiv pentru unitati administrativ-teritoriale conduse de PNL si USR”, sustine el.

Daniel Suciu a declarat, la RFI, ca PSD va stabili luni daca sesizeaza CCR pe tema bugetului pe 2021.

„Luni avem sedinta de Birou Politic National si vom lua decizia in forurile statutare. Nu este o decizie simplu de luat. Motive sunt extrem-extrem de multe si va dau un singur exemplu, celebra anexa 703, care nu a existat niciodata, nu exista nici o fundamentare legala pentru introducerea acestei anexe, 98% din bani sunt dati exclusiv pentru unitati administrativ-teritoriale conduse de PNL si USR, in conditiile in care administratiile locale conduse de PSD cu adevarat au fost pedepsite de catre actuala guvernare”, a afirmat Suciu.

Intrebat daca guvernarile PSD nu au procedat la fel, deputatul a raspuns: „Nu, va spun cu certitudine. Eu am fost timp de zece luni ministrul Dezvoltarii Regionale si niciodata nu am facut asa ceva”.

Daniel Suciu a criticat faptul ca niciun amendament al Opozitiei la bugetul pe 2021 nu a fost acceptat.

„E pentru prima data cand nici macar un amendament, nici macar amendamente de corelare pe tehnica legislativa nu au fost aprobate. Cred ca e profund nesanatos pentru democratia noastra”, a spus deputatul PSD.

Camera Deputatilor si Senatul au adoptat marti proiectul legii bugetului de stat pe 2021, in forma initiata de Guvern, nefiind adoptate amendamente.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24
Tags: daniel suciu

Recent Posts

Anunt surpriza al Ucrainei, primele avioane F-16 sosesc imediat dupa Paste. Avioanele vin din Danemarca, Olanda, Norvegia si Belgia

Ucraina va incepe sa opereze cu avioane F-16 dupa Pastele ortodox din 5 mai, a…

5 ore ago

1 Mai sarbatorit la Moscova cu o expozitie de tancuri si echipamente militare capturate in Ucraina

Tancuri si echipamentele militare occidentale capturate de fortele ruse in Ucraina au fost prezentate, miercuri,…

6 ore ago

Hidroelectrica: Finalizarea proiectului Bumbesti-Livezeni va asigura energie electrica curata pentru 85.000 gospodarii

Finalizarea proiectului Bumbesti-Livezeni va asigura injectarea in Sistemul Energetic National (SEN) a unei cantitati de…

O oră ago

Constanta: Jandarm lovit cu pumnul in fata de un minor de 16 ani. Minorul a fost arestat preventiv

Un minor in varsta de 16 ani a fost arestat preventiv pentru ultraj, fiind acuzat…

4 ore ago

Skynex, ucigasul german de drone, a ajuns in Ucraina: „Trage 1.000 de gloante pe minut, acestea explodeaza inainte de a atinge tinta” – Video

Ucraina tocmai a primit al doilea sistem de aparare antiaeriana Skynex din partea Germaniei, ca…

7 ore ago

Dan Voiculescu a trimis sapte galeti de mici in redactia Antena 3. Pe post se difuza „cum sa mananci corect micii, fara sa-ti afectezi digestia”

Cu ocazia zilei de 1 Mai, fondatorul trustului Intact a trimis in redactia postului Antena…

5 ore ago