Pucistii nu se potolesc. Firea, reactie care ii da fiori reci lui Dragnea. Ce spune despre votul deputatilor rebeli ai PSD in cazul revocarii lui Dragnea

politica

Vicepresedintele PSD Gabriela Firea a declarat luni, inaintea sedintei Biroului Permanent al PSD, ca „parlamentarii voteaza dupa propria constiinta, nu dupa cum le spune unul sau altul”, cand a fost intrebata daca cei 50 de parlamentari controlati de pucisti vor vota revocarealui Dragnea din fruntea Camerei Deputatilor.

Firea a adaugat ca „noi ne ducem crucea mai departe” daca vor fi exclusi din PSD.

”Daca pentru delict de opinie poti fi exclus, noi ne ducem crucea, dar nu cred ca se pune problema. Nu am facut altceva decat am afirmat ca in paralel cu aceasta lupta extrem de corecta impotriva abuzurilor din justitie trebuie sa ne ducem la indeplinire angajamentele”, a spus Firea.

Intrebata in legatura cu speculatiile potrivit carora ar fi existat o intelegere cu presedintele Iohannis privind inlaturarea lui Liviu Dragnea din fruntea PSD, Firea a exclus o astfel de varianta, precizand ca nu a avut niciun fel de dialog cu presedintele, apropiati sau consilieri ai acestuia.

”Nu am vorbit cu dl Iohannis nici cu campanie din alegerile prezidentiale, nici acum. Chiar daca am fi avut ocazia sa dialogam, cu siguranta mesajul meu nu va fi sa ne unim fortele in mod distructiv. (…) Daca inca mai crede cineva ca l-am avut in spate pe Iohannis sau serviciile… nu as vrea sa cred ca am vorbit degeaba. Stiu ca e mai greu sa crezi ca cineva vorbeste in numele unor principii. Daca dupa 8 ore de CEx se mai crede ca am vorbit cu el… nu vreau sa ajung la concluzia ca am vorbit degeaba. Nu am facut demersuri pentru inlaturarea lui Dragnea. Am avut o colaborare, am fost unul dintre colaboratorii sai cei mai apropiati. Nu vreau sa dau un prilej sa fiu contestata. Ce am spus in CEx ramane in CEx”, a mai comentat ea.

Intrebata cum isi explica faptul ca initiatorii scrisorii prin care se cerea demisia lui Dragnea din functiile detinute au ramas fara sustinerea anuntata inaintea Comitetului Executiv de vineri, Firea a afirmat ca au fost 25 de semnaturi pe declaratie, 17 la intalnirea dinaintea CEx, iar in sedinta au ramas 11. Ea a mai spus ca trebuie cei care s-au razgandit si ca nu are probe conform carora Dragnea le-ar fi ”cumparat” voturile cu functii si alte promisiuni.

”Am fost suprinsa, dar asta este viata politica. Nu este atat de simplu si usor, am stiut la ce ma inham cand am intrat in politica”, a mai comentat primarul general al Capitalei.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: