Putin baga SPAIMA in tot Orientul Mijlociu. Nu exclude folosirea armelor NUCLEARE contra ISIS

externe

Vladimir Putin si-a exprimat, miercuri, speranta ca nu va fi nevoie sa se foloseasca de armele nucleare pentru a-i elimina pe teroristii de la ISIS.

Aceasta declaratie socanta a fost facuta dupa o intalnire cu ministrul Apararii, Serghei Soigu, cu care a discutat despre recentul atac impotriva ISIS executat cu rachete trase de pe submarinul Rostov-pe-Don.

„Trebuie sa analizam tot ce se intampla pe campul de lupta, sa vedem cum opereaza armele. Rachetele Kalibrs si KH-101 s-au dovedit a fi moderne si foarte eficiente, iar acum stim exact: armele de mare precizie pot fi echipate cu focoase conventionale si speciale, care sunt nucleare. In mod normal, acestea nu sunt necesare cand lupti cu teroristii si, sper, ca nu va fi niciodata nevoie de acestea”, a declarat Putin, citat de RT.

Ministrul rus al apararii, Serghei Soigu, a anuntat marti ca Rusia a lovit pentru prima data tinte ale gruparii jihadiste Statul Islamic in Siria cu rachete lansate de pe un submarin din Marea Mediterana.

„Tintele au fost doua mari pozitii teroriste in provincia Raqqa”, i-a transmis Soigu presedintelui Vladimir Putin intr-o intalnire televizata, adaugand ca rachetele de tip Caliber au fost lansate de pe submarinul Rostov-pe-Don, relateaza Reuters.

„Putem spune cu deplina incredere ca au fost cauzate daune serioase unor depozite de arme, unei fabrici care produce mine si, bineinteles, instalatiilor petroliere”, a afirmat el.

Soigu a spus ca Rusia a informat in avans Israelul si SUA de planul sau de a lansa rachete de pe un submarin.

El a mai precizat ca, in ultimele trei zile, fortele aeriene ruse au efectuat peste 300 de zboruri deasupra Siriei si au lovit peste 600 de tinte de diverse tipuri.

Bombardierele ruse care zboara deasupra Siriei sunt insotite de avioane de lupta, asa cum a dispus Putin, a adaugat ministrul apararii.

Rusia a inceput sa intervina direct in razboiul civil din Siria la sfarsitul lunii septembrie prin atacuri aeriene menite a-si sprijini aliatul, presedintele sirian Bashar al-Assad.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: