Putin face BILANTUL: „Militarii nostri au obtinut rezultate IMPRESIONANTE”. Cu ce se lauda

news

Fortele aeriene ruse au ucis ‘sute de teroristi’ in Siria, a declarat vineri presedintele rus Vladimir Putin, sustinand ca exista progrese semnificative in lupta impotriva gruparii jihadiste Statul Islamic, de la inceperea operatiunilor aeriene ruse in aceasta tara.

”Actionand din aer si de pe mare, in coordonare cu armata siriana, militarii nostri au obtinut rezultate impresionante. Au fost distruse zeci de puncte de comanda si depozite cu munitii, sute de teroristi au fost ucisi, a fost distrusa o mare cantitate de tehnica militara”, a afirmat liderul rus, la summitul CSI (Comunitatea Statelor Independente, fostele republici sovietice mai putin tarile baltice si Georgia) ce are loc in Kazahstan, potrivit TASS.

Presedintele rus a adaugat ca exista un anumit progres si in coordonarea eforturilor internationale in lupta impotriva terorismului in Siria, pledand pentru formarea unei largi coalitii care sa contracareze actiunile extremistilor si teroristilor. ”Am reusit sa stabilim contacte cu statele din Orientul Mijlociu. Ne aflam in proces de negocieri cu Arabia Saudita, Emiratele Arabe Unite, cu Egiptul, Iordania, cu Israel si alte state. Facem demersuri pentru a stabili o cooperare cu Statele Unite si Turcia”, a subliniat Vladimir Putin.

In acelasi context, liderul de la Kremlin a indicat ca, in randurile Statului Islamic, exista intre 5.000 si 7.000 de luptatori din Rusia si alte state din CSI. ”Noi nu putem permite ca experienta lor din Siria sa fie aplicata mai tarziu la noi acasa”, a afirmat presedintele rus, citat de Agerpres.

Moscova anunta in fiecare zi rezultatele operatiunilor fortelor ruse in Siria, de la lansarea campaniei sale militare in aceasta tara, la 30 septembrie. Joi, Ministerul rus al Apararii anunta ca aviatia rusa a lovit 32 de tinte ale Statului Islamic, iar cu doua zile inainte indica un record de 86 de raiduri.

Rusia sustine ca operatiunile sale in Siria vizeaza gruparile teroriste, in special Statul Islamic. Insa SUA, care conduc coalitia internationala ce efectueaza de un an lovituri aeriene impotriva gruparii jihadiste din Siria, acuza Moscova ca inteventia sa are de fapt ca scop salvarea regimului de la Damasc, condus de aliatul sau, presedintele Bashar al-Assad.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: