externe

Putin si Viktor Orban, primii lideri care se grabesc sa il felicite pe Erdogan. Tarul de la Kremlin a uitat de doborarea avionului rusesc

Presedintele rus Vladimir Putin si premierul ungar Viktor Orban l-au felicitat luni pe Recep Tayyip Erdogan pentru realegerea sa ca presedinte al Turciei.

Putin a spus ca realegerea lui Erdogan este o dovada a ‘marii autoritati politice’ a sefului statului turc al carui important aliat este.

In mesajul sau de felicitare, Putin „a subliniat ca rezultatele scrutinului atesta pe deplin marea autoritate politica a lui Recep Tayyip Erdogan si sprijinul larg pentru directia trasata sub conducerea sa”, se arata intr-un comunicat al Kremlinului, citat de AFP.

La randul sau, Orban a spus ca „stabilitatea in Turcia este o veste buna pentru intreaga Europa”, potrivit MTI, citata de Agerpres.

„Stabilitatea in Turcia este o veste buna pentru intreaga Europa, in contextul in care continentul nostru se confrunta cu nenumarate provocari grave ce nu pot fi depasite decat printr-o cooperare predictibila si eficienta cu Turcia”, a scris Orban in mesajul de felicitare.

Orban l-a asigurat din nou pe Erdogan ca guvernul sau va continua sa lucreze pentru a intari legaturile bilaterale economice, comerciale, educationale si culturale. El si-a exprimat de asemenea speranta ca cele doua tari vor putea aranja o vizita a presedintelui turc in Ungaria, care a fost amanata anterior.

La scrutinul de duminica, Erdogan a fost reales cu 52,6% din voturi.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Mii de protestatari la un nou miting impotriva lui Viktor Orban. Peter Magyar, prima amenintare serioasa la adresa premierului Ungariei

Mii de maghiari au protestat impotriva premierului nationalist Viktor Orban, duminica, in cadrul unui miting…

6 ore ago

Televiziunea Al Jazeera, inchisa in Israel. Conducerea postului va apela la ajutorul organizatiilor si instantelor internationale

Furnizorii israelieni de televiziune prin satelit si cablu au suspendat televiziunea din Qatar, Al Jazeera.…

12 ore ago

Noile „linii rosii” ale NATO. Occidentul va trimite trupe in Ucraina daca Rusia ataca si Republica Moldova

NATO a stabilit cel putin doua "linii rosii" care ar putea duce la o interventie…

12 ore ago

Karl Nehammer vrea teste ADN pentru imigrantii care incearca sa-si reunifice familiile in Austria. Opozitia considera masura drept electorala si populista

Cancelarul austriac Karl Nehammer vrea efectuarea de teste ADN in cazul rudelor persoanelor care beneficiaza…

10 ore ago