Rafturi goale in Marea Britanie. Vremea nefavorabila din Europa si Africa a dus la un deficit de fructe si legume

externe

Aprovizionarea cu unele fructe si legume, inclusiv rosii, catre supermarketurile din Marea Britanie a fost intrerupta de vremea nefavorabila in Europa si Africa, potrivit BBC.

British Retail Consortium (BRC) a declarat ca recoltele au fost afectate de „conditiile meteorologice dificile”, iar surse din industrie au recunoscut ca au existat provocari temporare in materie de aprovizionare.

Pe retelele de socializare au circulat in ultimele zile numeroase imagini cu rafturi goale din supermarketuri, lipsa de rosii parand a fi deosebit de semnificativa.

O proportie semnificativa din rosiile consumate in lunile de iarna sunt cultivate in Maroc si sudul Spaniei. Ambele regiuni au fost recent afectate mai intai de vremea calda – care a afectat randamentele culturilor – apoi de o vara rece care a insemnat timp de crestere mai lung.

De asemenea, feriboturile anulate din Maroc din cauza vremii nefavorabile au afectat si proviziile.
Andrew Opie, director pentru alimentatie si sustenabilitate la BRC, a declarat ca supermarketurile „gestioneaza problemelor lantului de aprovizionare si lucreaza cu fermierii pentru a se asigura ca clientii au acces la o gama larga de produse proaspete”.

Heritage Fine Food Company din Wiltshire, un angrosist care furnizeaza legume unor restaurante, cafenele si scoli din sud-vestul Angliei, a avertizat pe site-ul sau ca aprovizionarea cu rosii, castraveti si ardei este „incredibil de provocatoare”.

O parte din fructele si legumele pe care Regatul Unit le importa in timpul iernii provin din Tarile de Jos, unde sunt cultivate in sere mari. Desi este clar ca fermele care le produc au fost grav afectate de preturile ridicate la energie, nu este clar daca acest lucru a avut un impact asupra livrarilor din Marea Britanie.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: