news

„Ramaneti pe baricade”. Apel catre medici al doctorului Virgil Musta: „Ne-am ales profesia ‘la bine si la greu'”

Medicul Virgil Musta, sef de Sectie la Spitalul de Boli Infectioase „Victor Babes” din Timisoara, le solicita medicilor romani sa ramana pe baricade. „Acum este nevoie mai mult ca niciodata de noi. Nu intrati in panica, nu luati decizii pripite acum, cand oamenii au nevoie de noi toti!”, este apelul medicului.

Zeci de pacienti infectati cu coronavirus s-au vindecat pana acum Spitalul de Boli Infectioase „Victor Babes” din Timisoara.

„Stiu ca si noi suntem oameni, avem si noi familii, iar mijloacele si modul in care lucram in aceste zile sunt departe de ceea ce ne-am dori. Dar, ACUM este nevoie mai mult ca niciodata de noi! Nu avem o profesie oarecare, stiam de la inceput ca implica multe responsabilitati si riscuri, dar ne-am ales-o «la bine si la greu»!

Trebuie sa actionam inteligent si intr-adevar sa protejam colegii care intra in grupele de risc, dar ceilalti mai devreme sau mai tarziu probabil tot vor face boala, si multi dintre ei vor trece prin boala fara sa stie (la fel ca restul populatiei, de altfel). Pana la urma, boala o putem lua si noi din oras, nu doar din spital. In plus, din tot ce stim pana acum, peste 80% din cazuri se vindeca rapid. In profesia noastra suntem obisnuiti cu diverse boli, multe care pot avea consecinte mult mai grave”, a scris Virgil Musta pe grupul City Doctors, pe care numerosi medici impartasesc informatii legate de Covid-19.

„In spitale, daca se respecta masurile de protectie riscurile sunt mai mici decat in exterior. Solicitati echipamente de protectie, solicitati-va drepturile, solicitati ajutor, dar ramaneti uniti, ramaneti «pe baricade», vom depasi impreuna aceasta perioada. Sunt onorat ca fac parte din aceasta breasla, am vazut si vad zilnic colegi care in aceste momente, in conditii foarte grele de lucru, isi fac datoria si dau incredere si celor din jurul lor sa mearga mai departe, sa nu renunte. Dumnezeu sa ne dea intelepciunea de a face ce trebuie si ce este mai bine pentru TOTI! Va multumesc anticipat pentru efortul imens al fiecaruia dintre voi! Numai impreuna vom reusi!”, a mai spus medicul timisoarean.

Urmareste-ne si pe:
Lavinia Popa

Share
Published by
Lavinia Popa

Recent Posts

„Cancel culture“ – editia 1947-1948. Cum a fost distrusa Academia Romana si au fost „anulati“ Tudor Arghezi, Traian Vuia, Lucian Blaga si Radulescu-Motru

In numarul din 5 ianuarie 1947, ziarul „Scanteia“ incepea o brusca si furibunda campanie impotriva…

2 ore ago

Daniel Ghita recunoaste ca Pandele l-a bagat in Parlament: „Unicul om care a crezut in mine”. Ghita, sustinator al Rusiei in razboiul cu Ucraina

Deputatul PSD Daniel Ghita a recunoscut, duminica, intr-o postare pe Facebook ca Florentin Pandele, sotul…

2 ore ago

Inca doi jurnalisti rusi au fost arestati. Ei sunt acuzati de „extremism” fiind apropiati de Alexei Navalnii

Konstantin Gabov si Serghei Karelin risca cel putin doi ani de inchisoare pentru acuzatii de…

2 ore ago

Chiar si Piedone s-a suparat pe Pieleanu: „Sunt disperati, vor sa ma convinga ca doar Firea poate sa-l bata pe Nicusor Dan”

Reactie dura a lui Cristian Popescu Piedone dupa ce Avangarde, institut patronat de Marius Pieleanu,…

O oră ago