externe

„Rambo din Galicia”. Un evadat, fost membru al trupelor speciale, se ascunde de 10 luni in padurile din nord-vestul Spaniei

Locuitorii unui oras din nord-vestul Spaniei s-au unit pentru a incerca sa dea de urma unui criminal condamnat – poreclit „Rambo din Galicia” pentru multiplele sale evadari din inchisoare si pentru cunostintele sale vaste in materie de tehnici de supravietuire – despre care se crede ca se ascunde intr-o zona impadurita din apropiere.

Alfredo Sanchez Chacon este pe fuga din martie, cand nu s-a mai intors la inchisoare dupa ce i s-a permis sa iasa intr-o permisie de o zi. Vestea ca barbatul in varsta de 63 de ani a disparut a surprins pe putini: Sanchez Chacon, care trebuie sa stea in inchisoare pana in 2025 pentru o crima comisa in 1996, era deja cunoscut in Spania pentru ca a evadat de doua ori din inchisoare.

Prima sa evadare a avut loc in 1999, cand a legat o serie de cearsafuri pentru a se strecura din inchisoarea Pontevedra, in timp ce alti detinuti distrageau atentia gardienilor. Timp de mai bine de doi ani a fost fugar, folosindu-se de pregatirea sa de fost membru al Legiunii spaniole pentru a se ascunde in tufisurile dense din nordul Spaniei.

In 2001, a reusit sa evadeze din nou din inchisoare, dar a gustat libertatea pentru doar 25 de minute inainte de a fi prins, potrivit ziarului La Voz de Galicia, citat de The Guardian.

De data aceasta, au trecut luni de zile pana cand au inceput sa sune semnalele de alarma in micul oras Pontedeume, in Galicia, la aproximativ 105 km de inchisoare. La sfarsitul verii, cei 7.900 de locuitori ai municipalitatii au inceput sa relateze despre obiecte care disparusera in mod misterios din bucatariile lor: pachete de biscuiti, cutii de bere si mezeluri.

Altii au avut intalniri directe: o persoana a povestit cum a dat peste un barbat in bucataria sa, care se uita in frigiderul deschis, in mijlocul noptii.

Suspiciunile ca ar putea fi vorba de Sanchez Chacon s-au intensificat saptamana trecuta, dupa ce un vanator a dat peste un barbat care corespundea descrierii fugarului si care locuia intr-o tabara improvizata in padurea densa din parcul Fragas do Eume, in apropiere de oras.

Locuitorii disperati s-au reunit in curand, opt dintre ei anuntand o patrula capabila sa cerceteze zona in cautarea urmelor lui Sanchez Chacon. „Este revoltator ca suntem prinsi in aceasta situatie”, a declarat un locuitor pentru La Voz de Galicia, in timp ce un altul a lasat sa se inteleaga ca aceasta ar putea sa nu fie prima intalnire a locuitorilor cu Rambo din Galicia. „El se ascundea deja in Fragas do Eume [parc] acum mai bine de 20 de ani, intr-o alta evadare celebra a sa.”

Urmareste-ne si pe:
Mara Popescu

Share
Published by
Mara Popescu

Recent Posts

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

14 ore ago

Nicusor Dan a tinut „Primaria deschisa” pana la miezul noptii

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, a invitat persoanele care au vizitat Primaria Municipiului Bucuresti inclusiv in…

14 ore ago

Imagini demne de un film de actiune: magazin de bijuterii jefuit in plina zi la Paris

Magazinul de bijuterii Harry Winston situat pe bulevardul Montaigne, in arondismentul 8 din Paris a…

14 ore ago

Iraniana Narges Mohammadi, laureata a premiului Nobel, supusa unui nou proces pentru „propaganda impotriva Republicii Islamice”

Activista Narges Mohammadi, laureata a Premiului Nobel pentru Pace in 2023, aflata in inchisoare, a…

5 ore ago

Sibiu: Un tanar de 24 de ani arestat pentru ca si-ar fi ucis iubita

Un tanar in varsta de 24 de ani din Sibiu a fost arestat, sambata, sub…

14 ore ago

Si la altii nu doar la noi: scandal intr-o comisie din Congresul SUA din cauza „genelor false”

Un scandal a izbucnit in Congresul SUA dupa ce o politiciana a acuzat o rivala…

14 ore ago