Rares Bogdan, furios la sfarsit de an: „Suntem niste pigmei ai istoriei. Fir-ati ai nabii, ticalosilor, o sa va luam pe sus pe toti!”

news

Realizatorul Realitatea TV Rares Bogdan este furios, acum la final de an, ca Romania a ratat achizitia operei lui Brancusi, „Cumintenia pamantului”. El spune ca romanii au ajuns „niste trepadusi de care rad toti”.

Intr-un text publicat pe pagina sa de Facebook, Rares Bogdan mentioneaza ca „venim dupa voi si jur ca la ce sete de sange e in tara asta va luam pe sus pe toti, fie de stanga, fie de dreapta!”.

„Politicienii romani nu vor intelege niciodata imaginea celebra a cavalerilor polonezi care ataca tancurile germane cu sabia. Expertii spun ca e un mit, dar chiar daca n-ar fi, pe ai nostri i-ar sensibiliza mai tare un castron cu seminte, nu niste visatori care au simtul istoriei. Polonezul, pentru premierul roman, fost si foarte probabil actual e un fel de carnat. Atata visam, atata facem. Cum suna un slogan prin anii 90: “trandafiri votati, trandafiri mancati”. Pe noi ne suprind evenimentele, nu le pricepem, iar cand pricepem, lesinam, ca la cedarea Ardealului.

Lesinul e principalul bun national, deci daca ma trezesc eu sa-i acuz de ticalosie pe cei care l-au umilit pe Brancusi vor spune unii ca ma droghez. In timp ce eu trag pe nas miasma de sorici prajit (alt bun national), polonezii cumpara cu 2 miliarde de euro o colectie privata de tablouri, care apartine Fundatiei Czartorsky – printre lucrari, Dama cu Hermina a lui da Vinci, asigurata pentru 350 de milioane de euro.

Cum sa priceapa un demnitar roman ca farfurioarele arpadiene cumparate de Ungaria cu 21 de milioane de euro sau tablourile rascumparate de statul polonez cu 2 miliarde de euro sunt cele care asigura unicitatea, prin urmare valoarea unei natiuni? Gem muzeele lumii de frumos, se bat pe o schita cat o unghie facuta de Renoir, iar la noi, in muzeul national al inadecvarii, ce sa vada turistii? Unghiera bonei filipineze lui Ponta, prima reteta de muraturi a Bombonicii, servetelul uitat de Alina Gorghiu dupa demachiere, “Taiem porcul, cum il preparam” editia princeps, colectia de discursuri a lui Victor Ciorbea, prima coasa al lui Emil Boc, ultima casca de motociclist al lui Calin Tariceanu, prima palarie de paie al lui Dacian Ciolos, un ou gaurit din ferma lui Nastase, bikinii folositi ai Elenei Udrea si motul primului nepot al lui Basescu?

Pe Brancusi l-am ratat, n-ar fi niciun soc. Ar fi fost daca campania de cumparare ar fi reusit. Dar asa, a returna banii stransi prin sms si celelalte metode de donatie e la fel de ridicol ca autostrada surpata la cateva saptamani dupa inaugurare. Un muzeu al ridicolului e tot ce ne-a mai ramas. Suntem niste pigmei ai istoriei, niste trepadusi de care rad toti. Uneori imi vine sa ma declar chinez dar s-ar rasuci in morminte „Mosul cu Mustete” si „Tata Del” si toti bunii si strabunii mei.

Fir-ati ai nabii, IUBITI ROMANIA, ticalosilor, ca venim dupa voi si jur ca la ce sete de sange e in tara asta va luam pe sus pe toti, fie de stanga, fie de dreapta!”, a scris Rares Bogdan.

Comentarii: