politica

Rares Bogdan: „Rares Bogdan isi asuma ca alianta PSD-PNL va avea minimum 17 europarlamentari, putem merge spre 19 sau 20”

Prim-vicepresedintele PNL Rares Bogdan sustine ca Alianta PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari, el precizand ca AUR va avea cinci-sase mandate, in timp ce SOS nu va atinge pragul de cinci la suta.

Rares Bogdan a declarat vineri la Iasi ca PSD si PNL si-au asumat sa obtina minim 17 europarlamentari, dar ca el crede ca la redistribuire Alianta PSD-PNL poate obtine 20 de mandate din totalul de 33.

”Alianta PSD-PNL va avea minimum 17 europarlamentari, este asumarea celor doua partide. Eu va spun ca dupa redistribuire nu cred ca avem probleme sa obtinem 20 de mandate. Nu este o asumare a coalitiei, este o asumare a lui Rares Bogdan. Vad ca lumea intelege ce inseamna forta de negociere in Parlamentul European, se uita si vede calitatea oamenilor de pe lista PSD-PNL. Eu cred ca nu vom lua doar 17 mandate, ci putem merge spre 19 sau 20 daca lucrurile merg asa cum au inceput”, a declarat Rares Bogdan.

El considera ca daca nu s-ar fi decis comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare, atunci partidele considerate extremiste ar fi obtinut scoruri mai mari.

”Daca nu faceam aceasta comasare si daca oamenii nu intelegeau ce inseamna fondurile europene pentru dezvoltarea Romaniei puteam avea doi sau trei extremisti pro-rusi din SOS, sau opt-noua extremisti din zona AUR. Va spun ca SOS-ul doamnei Sosoaca nu va intra in Parlamentul European, iar AUR nu va lua mai mult de cinci-sase europarlamentari”, a afirmat europarlamentarul Rares Bogdan.

Potrivit acestuia, lista comuna PSD-PNL va asigura un grup de europarlamentari consistent, iar ”asta ne va da o forta de negociere mult mai mare pentru obtinerea unor functii de presedinti de comisii, a unei functii de vicepresedinte a Parlamentului European si pentru a obtine impunerea de rezolutii de forta la nivelul PE”.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Peste 70 de tornade in SUA. Case distruse si pagube importante in Nebraska si Iowa

70 de tornade au fost inregistrate vineri in Statele Unite, de American Weather Services (NWS),…

13 minute ago

Romania se scufunda: o noua alunecare de teren a provocat surparea unei strazi, de aceasta data la Cluj

O alunecare de teren s-a produs pe o strada din Cluj-Napoca, fiind afectata una dintre…

16 minute ago

Vremea de Florii si de 1 Mai. Primavara se intoarce in toata tara

Administratia Nationala de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani. Potrivit specialistilor ANM,…

31 de minute ago

Criminali si violatori rusi, invitati sa predea copiilor „patriotismul” in scoli, dupa ce au luptat pe fronturile din Ucraina

Dupa ce se intorc din razboiul din Ucraina, multi soldati rusi sunt invitati sa vorbeasca…

46 de minute ago

Spania la extreme: Cel mai lung si cel mai scurt nume de localitate

Spania are onoarea de a avea cel mai lung nume de localitate din UE si…

48 de minute ago