Rascoala penalilor in PSD. Dorel Caprar a confiscat PSD Arad: Ciolacu face spume, Fifor face infarct

politica

Ciomageala grea in PSD Arad, unde urmeaza sa aiba loc alegeri pentru functia de presedinte al organizatiei. Deputatul Dorel Caprar, actual presedinte, refuza sa amane alegerile pana cand i se clarifica „situatia juridica”, asa asa cum ii cere Marcel Ciolacu, in timp ce contracandidatul sau, Mihai Fifor, anunta ca se retrage din cursa.

”Eu refuz sa girez o ‘competitie’ organizata de unul dintre candidatii dupa bunul plac, fara transparenta, consultare si cu incarcarea grosolana a statutului si a oricarei discipline de partid.

Daca se voia competitie, presedintele nu mai era ‘presedinte’ care sa impuna cu brutalitate votul nestatutar, ci devenea ‘candidat’, care sa respecte regulile jocului, ca toata lumea, asa cum le prevede clar statutul. Iar organizator era, in mod firesc, cel desemnat tot de statut, adica secretarul executiv. In fine…greu sa intelegi ce inseamna sa ai principii, daca nu le-ai avut toata viata”, anunta Mihai Fifor pe Facebook.

Anterior, Fifor a scris ca PSD Arad este tarat intr-o „goana bolnava dupa putere”.

„Constat cu dezamagire si cu ingrijorare modul iresponsabil de a impinge organizatia PSD Arad intr-o zona a incalcarii repetate a statului si a dispozitiilor conducerii partidului.

Totul dintr-o dorinta obsesiva de putere, alimentata de resorturi care nu mai au nimic de a face cu viata normala de partid, bazata pe respectarea normelor si a prevederilor statutare, pe consultarea corecta a forurilor statutare de conducere ale organizatiei.

Simulacrul de CEX, la care nimeni nu stie de fapt cati membri de drept au participat si, cu atat mai putin, cati au si votat sub presiunea brutala a liderului de partid, a decis cu 117 voturi din 77 de membri ai CEX (sic!) participarea la conferinta extraordinara, cu drept de vot, a unor colegi care nu fac parte din componenta Conferintei, asa cum prevede Statutul.

Degeaba au protestat o mare parte din membrii CEX, parasind sala….”Angela” merge mai departe.

Desi ieri, in mod imperativ, conducerea partidului dispune amanarea unei conferinte organizata dupa reguli stiute numai de liderul organizatiei, desi cu doua zile in urma centrul a comunicat oficial componenta Conferintei, astazi mascarada continua. Sunt convocati zeci de colegi „sa voteze” intr-o mare Adunare Nationala, nestiind ca prin aceasta decizie sunt pusi in situatia ingrata de a incalca, la randul lor, normele statutare si dispozitiile partidului.

Este trist ca organizatia a fost tarata in aceasta goana bolnava dupa putere. Nu asa trebuie sa arate PSD Arad. Nu asa trebuie sa continuam, daca vrem sa mai avem vreo sansa de a reveni la linia de plutire.

(…) Eu nu voi participa astazi la un simulacru de Conferinta. Sper ca, macar in ultimul ceas, sa le vina mintea cea de pe urma celor care astazi se pregatesc sa ingroape definitiv PSD Arad si sa revina la Statut si la disciplina de partid”, a mai scris Fifor.

Marcel Ciolacu i-a cerut lui Caprar sa amane conferinta, insa acesta a refuzat.

,,I-am transmis domnului Caprar ca ii recomand sa amane conferinta, urmand ca in cadrul Comitetului Executiv sa luam o decizie cat mai inteleapta in ceea ce priveste organizatia de la Arad, unde s-au intamplat suficiente lucruri ca sa mai trebuiasca si aceasta disputa dusa in spatiul public. PSD nu e printre favoritii Aradului. El este actualul presedinte, isi doreste sa candideze inca o data, dar trebuie sa tinem cont de anumite lucruri care s-au intamplat. Acolo trebuie avuta o discutie. La un moment dat ajunsesem la concluzia de a numi un interimar pana se lamuresc lucrurile in justitie.

(…) La Arad este o discutie. Eu am trimis o adresa astazi. A doua adresa. E o procedura speciala pentru conferintele extraordinare, nu se merge pe sistemul de a pleca de jos de la fiecare comuna care isi alege o delegatie. Statutul prevede ca la conferintele extraordinare se prezinta primarii, presedintii de organizatii, viceprimarii, comitetul executiv judetean si cele doua comisii de integritate. Este un numar limitat. Nu sunt adunari cu sute de oameni, ca la conferintele ordinare. Dupa alegeri PSD trebuie sa intre in conferinte ordinare. La Arad s-a incercat schimbarea regulilor in timpul jocului. Sa se aduca mai multi oameni la conferinta, spunand ca e mai democratic daca sunt mai multi. Statutul trebuie respectat. Este o disputa intre domnul Caprar si domnul Fifor”, a declarat Ciolacu.

Alegerile in PSD Arad au loc vineri.

Mai mult despre: ,

Comentarii: