politica

Raspuns oficial al DSP: „Adeverinta senatoarei Sosoaca NU este valabila”. Sosoaca, trimisa sa fie verificata de un medic specialist

Adeverinta medicala prezentata de Diana Sosoaca pentru nepurtarea mastii in Parlament nu este valabil emisa conform ordinului 874/2020, se arata in raspunsul de la DSP, emis la solicitarea Senatului. Sosoaca a fost informata de raspuns si a fost directionata catre Medicina Muncii de la Senat, iar doctorii de aici vor decide daca ii acorda sau nu o asemenea adeverinta.

„A venit raspunsul de la DSP ca adeverinta NU este valabil emisa conform ordinului 874/2020, pentru ca adeverintele care fac posibila exceptarea de la purtatul mastii trebuie sa fie emise de medicul de medicina a muncii. Ori in cazul dumneai, trebuie sa obtina o adeverinta de la medicul de medicina a muncii din Senat, care pe baza recomandarilor facute de medicul de familie si confirmate de un medic specialist, spune ca bolile pe care le are sunt din categoria celor care au nevoie de oxigenare” a declarat senatoarea Laura-Iuliana Scantei, presedinta Comisiei de validare din Senat, pentru Libertatea.

Aceasta a spus ca in noile conditii Diana Sosoaca va fi nevoita sa poarte masca pana la obtinerea unui document valabil.

„Am informat-o pe doamna Sosoaca, i-am prezentat punctul de vedere, am indrumat-o catre medicul de medicina muncii din cadrul Senatului Romaniei. Pana va obtine un document legal, emis de Medicina Muncii a Senatului, pe baza recomandarii medicului specialist care spune ca sufera de o boala care ii afecteaza capacitatea respiratorie, doamna senator trebuie sa poarte masca in plenul Senatului Romaniei, lucru pe care l-a inteles. In cadrul comisiei de validare, pe durata intregului proces de validare, doamnana Sosoaca a purtat masca”, a adaugat Scantei.

Senatoarea AUR Diana Sosoaca a anuntat, luni seara, ca va da in judecata senatorii din Comisia de Validare, Ministerul Sanatatii si jurnalistii pentru ca i-ar fi facut publice datele personale din adeverinta medicala. Insa nimeni nu a publicat pana la aceasta ora astfel de informatii.

„Am fost anuntata… astia nu stiu cu cine se pun. Am fost anuntata ca adeverinta mea medicala si adresa Comisiei de Validare catre DSP au fost facute publice cu toate datele mele confidentiale si cu codurile bolilor mele, expuse presei.

Mi s-au incalcat toate drepturile cu privire la confidentialitatea datelor personale si a starii mele de sanatate. Voi formula plangere penala atat impotriva membrilor Senatului, cat si de la nivelul Ministerului Sanatatii, DSP-ul cat si impotriva celor din presa care si-au permis sa publice fara acordul meu datele mele personale.

Daca asa vreti sa incepem mandatul, asa vom incepe. Daca nu intelegeti ca nu aveti dreptul sa va bateti joc de starea de sanatate a unei persoane, atunci o sa va invatam.

Eu solicit verificarea tuturor mastilor colegilor mei din Parlament, daca sunt conforme. Am acest drept daca mie mi se contesta o adeverinta medicala. Vreau sa vad testare, care este gradul de protectie pe care mastile din Parlament il ofera.

Fac si plangere penala tuturor celor care au facut publice datele mele confidentiale si starea mea de sanatate.

Ati vrut razboi, aveti razboi. Am vrut sa fiu o doamna cu voi, nu ati vrut, ne intalnim pe taramul penalului”, a amenintat Sosoaca, pe holurile Parlamentului.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

2 ore ago

Armata israeliana a recuperat cadavrele a trei ostatici din Fasia Gaza. IDF considera ca mai sunt inca 132 retinuti de Hamas

Armata israeliana (IDF) a anuntat ca a recuperat trupurile a trei ostatici din Fasia Gaza.…

2 ore ago

Si Zelenski respinge propunerea de „armistitiu olimpic”: „Sa fim sinceri… Emmanuel, nu cred”

„Moscova s-ar folosi de orice suspendare a ostilitatilor” pentru a-si apara avantajul militar, a declarat…

3 ore ago

Rares Bogdan explica de ce apare pe afis langa Lia Olguta Vasilescu: „Sunt perceput ca fiind patriot”

Rares Bogdan a fost intrebat, sambata, in emisiunea Insider Electoral de la Prima Tv, despre…

3 ore ago