externe

„Raza a mortii” in Ucraina. Arma misterioasa folosita de ucraineni impotriva invadatorilor – Video

Imagini virale pe retelele de socializare cu momentul in care mai multe grupuri de soldati rusi sunt eliminati de o arma misterioasa, comparata cu o „raza a mortii”.

Iata imaginile postate pe un cont de Twitter care publica zilnic imagini de pe frontul din Ucraina.

Cei care au postat imaginile nu stiu sigur ce arma a fost folosita, sugerand foar ca ar putea fi vorba de rachete anti-tanc Stugna-P. Iata insa cum fucntioneaza Stugna-P, nu este ceva similar cu arma folosita contra soldatilor rusi:

Un alt utilizator a scris ca ar putea fi vorba despre rachete AGM-114 Hellfire, insa acestea sunt trase de pe elicoptere.

Citeste si: O alta miza a razboiului din Ucraina: rezervele de titaniu. Corporatia rusa de stat VSMPO-AVISMA este cel mai mare producator de titan din lume/ „Oportunitatile de afaceri in acest sector sunt uriase”

Armata ucraineana va cheltui peste 500 de milioane de euro pentru drone in acest an, a anuntat luni ministrul apararii Oleksii Reznikov. Reznikov a declarat ca 16 contracte de furnizare au fost deja semnate cu producatorii ucraineni.

„In 2023, crestem achizitiile de drone pentru Fortele Armate ale Ucrainei”, a scris el pe Facebook. „Intentionam sa alocam aproximativ 20 de miliarde de grivne  pentru acest segment”.

Ucraina a primit cantitati semnificative de UAV-uri de la partenerii sai, inclusiv Bayratkar TB2 din Turcia, echipat cu rachete, si drona de recunoastere Black Hornet, fabricata in Norvegia.

Kievul spera acum sa stimuleze productia interna pentru a construi ceea ce oficialii au numit o „armata de drone”.

Saptamana trecuta, armata ucraineana a anuntat ca va incepe sa creeze companii de drone de asalt in cadrul fortelor sale armate, iar Reznikov a declarat ca Ministerul Apararii a primit cereri prin care se propuneau 75 de drone diferite fabricate in Ucraina.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Cum se castiga contracte de peste 1 milion euro cu primaria lui Piedone. Denumirea firmei norocoase contine numele nepotului lui Piedone

Intr-o plangere adresata DNA de catre un fost director din Primaria Sectorului 5, aflata in…

O oră ago

„Oscarurile Washingtonului”. Iohannis va fi premiat in SUA pentru „conducerea exemplara a Romaniei si pentru rolul sau de lider transatlantic si european”

Consiliul Atlantic il va onora in acest an pe presedintele Romaniei, Klaus Werner Iohannis, cu…

49 de minute ago

Veste pentru Moscova. Lituania anunta ca batalionul american va ramane in tara pe termen nelimitat, nu pana la sfarsitul anului 2025

Ministrul lituanian al Apararii, Laurinas Kasciunas, a declarat ca batalionul militar american va ramane in…

36 de minute ago

BEC a acceptat noua candidati pentru functia de primar al Capitalei. Printre acestia sunt Sosoaca, Firea si Piedone

Noua candidati intra in cursa electorala pentru a obtine pe 9 iunie fotoliul de primar…

43 de minute ago

Pe cine vizeaza noul pachet de sanctiuni americane contra Rusiei, emis pe 1 mai. Apar si firme din China, Slovacia, Belgia si Turcia

La 1 mai, Departamentul Trezoreriei SUA a impus noi sanctiuni impotriva a sute de companii…

2 ore ago