Razbunarea hackerilor, Anonymous a spart baza de date a Ministerului Apararii din Rusia. Datele private ale militarilor rusi sunt dezvaluite publicului

externe

Grupul de hackeri Anonymous a anuntat vineri pe Twitter ca a fi spart baza de date a site-ului Ministerului rus al Apararii. Hackerii au descarcat si au dat apoi publicitatii datele private ale militarilor rusi.

„Grupul de hackeri #Anonymous a reusit sa sparga si sa divulge baza de date a site-ului web al Ministerului rus al Apararii | mil[.]ru |”, a anuntayt Anonymous.

Anonymous a postat, de asemenea, capturi de ecran ale datelor descarcate si a furnizat un link prin care utilizatorii le pot accesa.

Hackingul vine dupa ce guvernul rus a anuntat ca Facebook va fi „restrictionat partial” in aceasta tara, dupa ce site-ul de socializare a limitat conturile mai multor organizatii media sustinute de Kremlin in urma invaziei Moscovei in Ucraina.

Moscova incearca de ani de zile sa exercite un control mai strans asupra internetului si tehnologiei mari, ceea ce criticii spun ca ameninta libertatea individuala si corporativa si face parte dintr-o represiune mai larga impotriva oponentilor Kremlinului.

Autoritatea de reglementare a comunicatiilor de stat a declarat ca Facebook a ignorat cererile sale de ridicare a restrictiilor asupra a patru institutii de presa ruse de pe platforma sa, agentia de stiri RIA, Zvezda TV, a Ministerului Apararii, si site-urile gazeta.ru si lenta.ru.

Vicepresedintele Meta pentru afaceri globale, Nick Clegg, a afirmat intr-o declaratie pe Twitter: ”Ieri, autoritatile ruse ne-au ordonat sa oprim verificarea independenta a faptelor si etichetarea continutului postat pe Facebook de catre patru organizatii media de stat ruse. Am refuzat. Drept urmare, au anuntat ca vom restrictiona utilizarea serviciilor noastre.”

Nu a fost imediat clar ce vor implica restrictiile Rusiei asupra Facebook.

Anul trecut, Moscova a incetinit viteza Twitter, ca masura punitiva.

”In conformitate cu decizia Parchetului General, incepand cu 25 februarie, Roskomnadzor impune restrictii de acces partial pe reteaua de socializare Facebook”, a spus autoritatea de reglementare, Roskomnadzor, intr-un comunicat.

Moscova a crescut, de asemenea, presiunea asupra presei interne, amenintand ca va bloca stirile care contin ceea ce descrie drept ”informatii false” cu privire la operatiunea sa militara din Ucraina, unde rachetele rusesti lovesc Kievul si oamenii s-au refugiat in adaposturi.

Meta a nemultumit deja autoritatile ruse. Moscova amendeaza in mod obisnuit compania cu sume mici pentru ca nu sterge suficient de repede continutul ilegal.

In decembrie, autoritatea de reglementare a emis o amenda mult mai mare, de 2 miliarde de ruble (24,27 milioane de dolari) pentru ceea ce a descris drept o esec repetat de stergere a continutului.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: