Razbunarea lui Dancila. Noi dezvaluiri furioase: „Marcel Ciolacu a tradat, regret ca l-am propus presedinte al Camerei Deputatilor. Am crezut in cine nu trebuia”

politica

Fostul presedinte si premier PSD Viorica Dancila a prezentat, joi seara, la Antena 3, detalii din cartea ei de dezvaluiri. Ea i-a acuzat pe Marcel Ciolacu si Paul Stanescu de „tradare”, afirmand ca Ciolacu a „dirijat” daramarea ei din functia de premier in urma motiunii de cenzura.

Principalele declaratii:

Tradare este cheia acestei carti. Nu numai fata de Viorca Dancila ci si fata de toti cei care au crezut in proiectele nopastre si au fost alaturi de PSD. M-am referit in carte la doua persoane care au jucat un rol determinant

Cam am vorbit de tradare m-am referit la motiunea de cemzura, la investirea noului guvern, unde Marcel Ciolacu a avut un rol important. Paul Stanescu a tradat din prima clipa.

Imediat dupa arestarea lui Dragnea, Paul Stanescu a venit la mine in birou si mi-a spus sa-mi dau demisia. Am intrebat inca o data, a zis ca trebuie sa-mi dau demisia. Am incercat sa inteleg, nu mi-a oferiti nicio explicatie. Eram premier. Paul Stanescu avea alte tinte si alte obiective. Pentru el era important sa preia partidul. I-am explicat ca nu pot sa fac acest lucru, aveam responsabilitate fata de partid si fata de tara. Conduceam Presedintia Comsiliului European, era imposibil sa-mi dau demisia.

Mi-a spus dupa alegeri ca nu trebuia sa candidez, ca Dan Barna sa intre in turul doi si apoi sa ajunga presedinte al Romaniei. Nu am mai auzit pe nimeni din partid sa spuna asa ceva, pe mine m-a uimit pentru ca nu intelegeam.

Marcel Cioalcu si Stanescu au venit imediat dupa ce a trecut motiunea de cenzura si mi-au cerut sa imi dau demisia, pentru ca ei sa conduca partidul.

Categoric, motiunea de cenzura a fost ajutata sa treaca din interiorul PSD, nu pot sa acuza PNL sau pe Iohannis. Tradarea a fost in PSD. Inainte de motiune, cu o zi inainte, Marcel Ciolacu m-a asigurat ca motiunea nu va trece, mi-a garantat ca nu exista nicio fisura, ca nu va fi nicio problema. In timpul motiunii mi-am dat seama ca am, fost tradata. Pe langa Marcel Ciolacu, care a dirijat aceasta chestiune, alaturi de Simonis. Mai multi deputati mi-au spus ca au fost indemnati de Ciolacu sa voteze motiunea.

Chiar in ziua motiunii, Stanescu i-a spus unui deputat de la Olt ca nu va mai fi pe lista, astfel incat sa voteze pentru motiune. De ce tocmai in acea zi?

Am pierdut guvernarea, au dat jos un guvern si tot ei l-au acuzat pe Liviu Dragnea ca a dat jos doua guverne. Pai, ei ce au facut? Au facut la fel.

Dupa ce a trecut motiunea de cenzura, Cioalcu mi-a spus ca ii pare rau ca nu a putut sa fie alaturi de mine. Am acest mesaj in telefon.

Ei au avut un plan al lor pentru a prelua partidul

Cu Iohannis am avut doar relatii institutionale, aici revin la mizeriile spuse de Paul Stanescu. Niciodata nu am discutat cu presedintele despre PSD

Regret ca l-am propus pe Marcel Ciolacu ca presedinte al Camerei Deputatilor, am crezut in cine nu trebuia

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: