externe

Razbunarea lui Putin: Nalvanii, inca 9 ani de inchisoare. Avocatii lui au fost arestati imediat dupa ce au spus ca vor face apel

Aleksei Navalnii, cel mai cunoscut disident din Rusia, a fost condamnat marti la inca noua ani de inchisoare si la plata unei amenzi de 1,2 milioane de ruble (peste 10.000 de euro) transmite Reuters.

Cu cateva ore inainte de a stabili pedeapsa, instanta care l-a judecat retinuse acuzatia de escrocherie din rechizitoriu, la care s-a adaugat infractiunea de ultraj la adresa instantei. Sentinta ar fi putut fi de maximum 13 ani de inchisoare.

Navalnii urmeaza sa execute noua condamnare intr-o colonie penitenciara de maxima securitate.

Olga Mihailova si Vadim Kobzev, avocatii disidentului, au anuntat deja ca vor face apel impotriva noii condamnari. La scurt timp dupa aceea, un reporter Reuters de la fata locului a observat ca ambii au fost retinuti de politie.

Opozantul se afla deja in inchisoare, ispasind o condamnare de doi ani si jumatate pentru nerespectarea conditiilor de eliberare intr-un alt dosar, pe care il considera politic. El a fost incarcerat in ianuarie 2020, imediat ce s-a intors la Moscova din Germania, unde fusese spitalizat dupa otravirea cu agent neurotoxic Noviciok.

In dosarul finalizat marti, Aleksei Navalnii a fost considerat vinovat ca a obtinut ilegal fonduri pentru fundatia sa anticoruptie, care este in prezent interzisa in Rusia. Procuratura a sustinut ca banii fusesera colectati „pentru un scop deliberat nerealist – nominalizarea lui Navalnii drept candidat la alegerile prezidentiale”.

In timpul procesului, inculpatul, de profesie jurist, a declarat: „Nu aveti decat sa cereti 113 ani de inchisoare pentru mine. Oricum nu ma veti speria”. El i-a atras atentia procurorului ca pentru escrocherie legislatia rusa prevede pedepse cu mult mai mici decat s-a cerut in cazul sau.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

3 ore ago

Robotii si inteligenta artificiala, folosite pentru a ajuta femeile sa ramana insarcinate. Este acesta viitorul fertilizarii in vitro?

In mod normal, fertilizarea in vitro (sau FIV) este o „afacere” realizata manual. Medicul realizeaza…

4 ore ago

Armata israeliana a recuperat cadavrele a trei ostatici din Fasia Gaza. IDF considera ca mai sunt inca 132 retinuti de Hamas

Armata israeliana (IDF) a anuntat ca a recuperat trupurile a trei ostatici din Fasia Gaza.…

3 ore ago

Si Zelenski respinge propunerea de „armistitiu olimpic”: „Sa fim sinceri… Emmanuel, nu cred”

„Moscova s-ar folosi de orice suspendare a ostilitatilor” pentru a-si apara avantajul militar, a declarat…

4 ore ago