Reactia obraznica a lui Budai cand a fost intrebat de pensiile speciale: „Nu sunt la Ministerul Muncii”. Si-a batut joc si de „colegul” Rares Bogdan: „Spunea ca le desfiinteaza in 30 de zile”

politica

Noul ministru al Muncii si Solidaritati Sociale, Marius Budai, a sustinut la audierile de miercuri din Parlament ca „nu Ministerul Muncii gestioneaza pensiile speciale”. Budai a raspuns apoi obraznic cand a fost intrebat despre intrarea in vigoare a pensiilor speciale pentru primari.

Intrebat daca alianta PSD-PNL va desfiinta pensiile speciale, Budai s-a spalat pe maini, sustinand ca un actual coleg de alianta al sau „desfiinta pensiile in 30 de zile”.

„Am convenit in coalitie, asa cum trebuia convenit de mult: indemnizatiile speciale nu sunt ale Ministerului Muncii indemnizatiile speciale – daca vreti sa le denumiti pensii speciale este problema dvs. aici – eu cred ca suntem in Comisia pentru munca si trebuie sa vorbim categoric pe lege – sunt o parte din sistemul public de aparare la ministerele de resort, Ministerul Apararii, MAI, o parte sunt la Ministerul Justitiei samd.

Impreuna cu specialistii din cadrul Ministerului Muncii si din cadrul Casei Nationale de Pensii, daca se va dori expertiza noastra o vom pune la dispozitie. (…) Nu Ministerul Muncii gestioneaza aceste pensii”, a declarat Marius Budai.

Budai a avut apoi o reactie obraznica dupa ce deputatul USR Cristian Sleider i-a cerut sa spuna clar daca pensiile speciale ale primarilor intra in vigoare la 1 ianuarie 2022 sau vor fi abrogate.

„Da, domnule Sleider, vom face ce nu ati facut dumneavoastra cand ati fost la guvernare. Si in coalitie am avut discutii si vom avea discutii. Tot eu, Marius Budai, am semnat legea prin care am taiat pensiile speciale pentru parlamentari”, a sustinut Budai.

Marius Budai a primit aviz favorabil.

Mai mult despre: ,

Comentarii: