externe

Reactia Ucrainei, Lavrov va prezida la New York o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU in aprilie: „O gluma proasta”

Seful diplomatiei ruse, Serghei Lavrov, va prezida la New York o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU in aprilie, luna in care Rusia va detine presedintia rotativa a organului executiv al Natiunilor Unite, relateaza AFP, citata de Agerpres.

„Un alt eveniment-cheie al presedintiei ruse va fi dezbaterea publica de inalt nivel a Consiliului (de Securitate) despre ‘Un multilateralism eficient prin apararea principiilor Cartei Natiunilor Unite’. Aceasta reuniune va fi prezidata de ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov”, a declarat presei purtatoarea sa de cuvant, Maria Zaharova.

Ea a precizat ca Lavrov intentioneaza de asemenea sa prezideze o sesiune de dezbatere despre Orientul Mijlociu la 25 aprilie.

Anterior joi, Ucraina a calificat viitoarea presedintie a Consiliului de Securitate al ONU drept o „gluma proasta”.

„Rusia si-a uzurpat locul. Ea deruleaza un razboi colonial. Presedintele sau este un criminal de razboi cautat de CPI pentru rapire de copii”, a spus ministrul ucrainean al Afacerilor Externe, Dmitro Kuleba.

Rusia urmeaza sa preia conducerea organului executiv al Natiunilor Unite incepand de sambata, pentru intreaga luna aprilie, urmandu-i Mozambicului.

La ONU, Rusia spune ca se confrunta cu „Occidentul colectiv”, care a ostracizat-o de natiunile lumii de la lansarea ofensivei sale militare din Ucraina, in februarie 2022.

Ultima vizita a lui Lavrov la Natiunile Unite la New York dateaza din septembrie anul trecut, in timpul Adunarii Generale.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

„Cancel culture“ – editia 1947-1948. Cum a fost distrusa Academia Romana si au fost „anulati“ Tudor Arghezi, Traian Vuia, Lucian Blaga si Radulescu-Motru

In numarul din 5 ianuarie 1947, ziarul „Scanteia“ incepea o brusca si furibunda campanie impotriva…

3 ore ago

Agramatisme la varful PSD: „Spun si eu la multi ani tuturor celor care poarta numele de… florii astazi si toate florile din aceasta tara si din Bucuresti”

Secretarul general al PSD, Paul Stanescu, s-a chinuit din rasputeri, duminica, sa le faca o…

26 de minute ago

Daniel Ghita recunoaste ca Pandele l-a bagat in Parlament: „Unicul om care a crezut in mine”. Ghita, sustinator al Rusiei in razboiul cu Ucraina

Deputatul PSD Daniel Ghita a recunoscut, duminica, intr-o postare pe Facebook ca Florentin Pandele, sotul…

3 ore ago

Inca doi jurnalisti rusi au fost arestati. Ei sunt acuzati de „extremism” fiind apropiati de Alexei Navalnii

Konstantin Gabov si Serghei Karelin risca cel putin doi ani de inchisoare pentru acuzatii de…

3 ore ago