Reactia virulenta a PSD. Codrin Stefanescu, asmutit iar impotriva lui Klaus Iohannis: „Omul e plin de ura, uraste tot ce e romanesc”

politica

Secretarul general al PSD, Codrin Stefanescu, a declarat, luni ca mesajul presedintelui Klaus Iohannis de la ceremonia de decorare a unor supravietuitori ai Holocaustului este ”pur si simplu halucinant” si ca in loc sa creeze emotie, creeaza repulsie totala in opinia publica.

”Este halucinant, depaseste orice fel de imaginatie. A folosit niste termeni de o iei la goana. Omul e plin de ura, uraste tot ce e romanesc. Mesajele lui Klaus Werner Iohannis sunt tot mai toxice pe zi ce trece, iar cei care-i fac punctajul si care-l manevreaza au trecut de la nivelul obrazniciei la un nou nivel – sunt mesaje care pot aduce prejudicii de imagine Romaniei in sine. Asta se vede in ceea ce declara el in ultima perioada si peste hotare. Mesajul de astazi e socant, pur si simplu creeaza o stare de panica in cadrul opiniei publice. Nu poti sa declari asa ceva decat daca are probleme foarte grave sau asa il invata consilierii”, a declarat Codrin Stefanescu la Romania TV.

Liderul PSD a afirmat ca mesajul de luni al presedintelui Iohannis este ”aproape identic cu mesajul transmis impotriva Romaniei de la Aachen”.

”Cred ca nu a existat in Europa vreun presedinte dintr-o tara membra UE care sa-si critice si sa calce in picioare interesul national cum o face Iohannis si cu toata aceasta clica de stransuri din jurul lui. Tipul acesta de mesaj este identic cu cel al Monicai Macovei, al lui Cristian Preda, a celor din PNL-USR-Ciolos, este mesajul #rezist, finantat din exterior, care in loc sa creeze emotie, asa cum isi inchipiue ei, creeaza in cadrul opiniei publice o stare de repulsie totala”, a adaugat Stefanescu.

Citeste si: Bogdan Chirieac face apoplexie dupa declaratiile lui Iohannis: „Reactiile internationale sunt socante”

Presedintele Klaus Iohannis a lansat, luni seara, noi atacuri la adresa actualei coalitii de guvernare, afirmand ca in prezent ”unii politicienii, in tentativa lor nesabuita de a se salva de justitie si de a-si prezerva puterea, invinuiesc magistrati si diabolizeaza UE”.

”Sa nu uitam ca, in numele unui asa-zis ideal suprem, schimband legi si capturand institutii una cate una, s-a consolidat regimul nazist. Perceptia ca politicienii, care reprezinta oamenii si interesele lor, au dreptul sa calce in picioare adevaruri, sa identifice dusmani, sa dea vina pentru esecurile lor pe diferite categorii de cetateni reprezinta o filosofie toxica.

Astazi, in tentativa lor nesabuita de a se salva de justitie si de a-si prezerva puterea, unii politicieni invinuiesc magistrati, blameaza multinationalele viclene, cum zic ei, si diabolizeaza Uniunea Europeana, descrisa drept abuziva si trufasa.

Dupa cei aratati acum cu degetul, ar urma altii, apoi altii, si tot asa pana cand indistinctia si cautarea continua a vinovatilor s-ar transforma in pretextul perfect pentru acapararea statului.

Imi aduc aminte o fraza din memoriile lui Hedi Fried, supravietuitoare deportata la Auschwitz, din Sighetul aflat sub ocupatie maghiara, si pe care am decorat-o acum trei ani: ‘Supravietuieste numai cel care este constient de ce se intampla. Nu foloseste la nimic sa inchizi ochii’. Asadar, trecutul este un avertisment mereu actual, iar efortul de a-l intelege nu este niciodata indeajuns.”, a declarat Klaus Iohannis.

Iohannis a facut aceste afirmatii in cadrul ceremoniei de decorare a unor supravietuitori ai Holocaustului, care a avut loc luni seara, la Palatul Cotroceni.

Mai mult despre: ,

Comentarii: