politica

Reactie dupa respingere. Ciolos exclude sustinerea lui Citu: „USR si-a facut datoria, Florin Citu reprezinta o non-solutie”

Parlamentarii au respins singura solutie pe care au avut-o pe masa, a declarat, miercuri, Dacian Ciolos dupa ce Parlamentul a respins prin vot Cabinetul propus de acesta.

„Am discutat si parlamentarii au discutat despre solutii, dar au respins singura solutie pe care au avut-o pe masa, pentru ca exact cei care ne acuzau pe noi si ma acuzau pe mine ca blocam gasirea unei solutii prin faptul ca am venit astazi in Parlament cu o propunere de guvern si de program de guvernare sunt exact cei care au prelungit situatia de criza politica in care ne aflam. (…) USR si-a facut datoria, noi ramanem in continuare cu aceasta responsabilitate asumata de a contribui la gasirea unei solutii, insa e important ca si celelalte forte politice sa-si asume responsabilitatea pentru mai ales ceea ce nu au facut, fiindca au stat pe margine „, a declarat Dacian Ciolos.

El a adaugat ca, din acest moment, „mingea” se intoarce in terenul presedintelui Klaus Iohannis.

„Vom vedea care sunt propunerile dansului. Nu discutam si nu comentam tot felul de speculatii ipotetice despre ce ar putea sa faca un partid sau altul pentru ca singurul lucru pe care l-am constatat in aceste zile este ca au stat deoparte, nu si-au asumat responsabilitati si asteptam sa vedem in ce fel isi asuma solutii adevarate, insa, din punctul nostru de vedere (…) solutiile inseamna in primul rand asumare. Nu am vazut asumarea pana acum, speram sa o vedem de acum inainte”, a declarat Ciolos.

Presedintele USR a comentat si anuntul lui Citu ca PNL e pregatit sa negocieze cu toate partidele, mai putin cu AUR.

”Florin Citu a picat in Parlament, a adunat o majoritate puternica care a picat guvernul. Cum poti sa spui ca asta e solutia? Ii asteptam pe ceilalti sa vina cu o solutie, dar nu cu speculatii”, a mai spus Ciolos.

Liderul USR a aratat ca cei care nu si-au asumat pana acum responsabilitatea trebuie sa vina cu solutii. „Dati-mi voie sa nu mai comenteze situatii ipotetice care sunt non-solutii. Sa vedem daca au si alte variante. In urma cu o saptamana eu am fost si m-am intalnit cu conducerea PNL, cu Florin Citu si n-am vazut de atunci alternative. USR este un partid pragmatic care propune solutii si discuta solutii”, a mai spus Ciolos raspunzand la intrebarea daca Florin Citu reprezinta o solutie.

Guvernul propus de premierul desemnat, Dacian Ciolos, a fost respins, miercuri, de plenul reunit al Parlamentului.

Partidul National Liberal isi asuma deschiderea discutiilor cu fortele politice parlamentare, cu exceptia AUR, in vederea crearii rapide a unei majoritati si a unui guvern, afirma miercuri prim-ministrul interimar Florin Citu, presedinte al PNL.

„Votul de azi al Parlamentului a aratat ca majoritatea parlamentara care a demis un guvern nu a reusit sa-si construiasca unul. Majoritatea din 5 octombrie a avut ocazia sa demonstreze ca are o solutie pentru tara, dar ea a demonstrat ca nu are niciuna. Tara se afla intr-o situatie pandemica foarte grea, cu un numar record de noi infectii si de decese. O astfel de situatie reclama responsabilitate si compromisuri pentru rezolvarea crizei politice”, a scris Florin Citu pe pagina sa de Facebook.

El sustine ca „Romania are nevoie urgenta de un guvern cu puteri depline, iar solutia este un nou guvern format in jurul Partidului National Liberal”.

„Asiguram deja guvernarea interimara a tarii, impreuna cu partenerii de la UDMR, iar trecerea spre un guvern cu puteri depline, avand in continuare PNL ca forta principala, se poate face foarte rapid si fara nicio perioada de adaptare. Partidul National Liberal isi asuma deschiderea discutiilor cu fortele politice parlamentare, cu exceptia AUR, in vederea crearii rapide a unei majoritati si a unui guvern. Vom actiona cu maturitate si cu responsabilitate, fara vanitati si fara orgolii, tinand cont de configuratia politica a Parlamentului si cautand in mod insistent solutia care sa scoata Romania din criza”, a mai scris liderul PNL.

Au fost inregistrate 88 de voturi „pentru” si 184 „impotriva”.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

5 ore ago

Polonia va cheltui 2,3 miliarde de euro pentru un „scut estic”. Sistemul de fortificatii a inceput sa fie deja construit

Polonia va investi peste 2,5 miliarde de dolari (2,3 miliarde de euro) in incercarea de…

5 ore ago

Starea de sanatate a premierului slovac Robert Fico: „pronostic pozitiv”, spune ministrul slovac al Sanatatii

Pronosticul privind starea de sanatate a premierului slovac Robert Fico dupa tentativa de asasinat „este…

5 ore ago

Robotii si inteligenta artificiala, folosite pentru a ajuta femeile sa ramana insarcinate. Este acesta viitorul fertilizarii in vitro?

In mod normal, fertilizarea in vitro (sau FIV) este o „afacere” realizata manual. Medicul realizeaza…

5 ore ago