Reclama electorala PSD cu un spital care NU exista. Antena 3 si Digi24, partase la un fake news de proportii

news

Antena 3 si Digi24 difuzeaza o reclama electorala realizata de Primaria Sectorului 1 in care este prezentata ca „realizare” a primarului PSD Daniel Tudorache un spital „construit” care exista doar pe hartie.

Reclama a fost semnalata initial de catre europarlamentarul Clotilde Armand.

„Primarul PSD se ocupa cu promovarea fake-news din banii cetatenilor. Am vazut recent la televiziunea Digi24 difuzat un spot video despre spitalul ‘construit’ de primarul pesedist in Sectorul 1. N-ar fi fost o problema daca acest spot video era unul de informare si nu un clip de propaganda PSD. De ce spun asta? Pentru ca totul este fals in acel clip. Ne este prezentat un spital realizat in 3D (foarte bine facut) iar textul spune ca avem deja acest spital construit si totul este minunat.

Oameni buni, nu mai difuzati asa ceva. Este fake-news din banii publici. Spitalul NU EXISTA, NU ESTE CONSTRUIT! Este la fel de real ca spitalele regionale construite de Dragnea…

In urma cu 2 ani primarul PSD a infiintat ‘Compania De Investitii si Dezvoltare in Sanatate si Domenii de Interes Public Privat’. Aceasta companie cu un buget de 290 milioane lei avea obiectiv principal sa construiasca un spital. Realitatea? Dupa 2 ani primarul a construit un spital din hartie, o macheta. Si un spot video fals. Atat. Inteleg ca acest spot e difuzat la mai multe televiziuni”, a scris Armand pe Facebook.

Jurnalistul Ovidiu Vanghele confirma aceasta situatie si cere ca primarul PSD sa fie cercetat penal.

„Eu cred sincer ca acel nemernic de primar PSD de la Sectorul 1 ar trebui cercetat penal pentru nenorocita aia de manipulare cu ‘spitalul de urgenta Bucuresti’, o chestie facuta pe computer dar prezentata drept realitate.

Nu se poate, frate, asa ceva! Nu are voie sa fie asa ceva la TV! (Acum am vazut spotul ala nenorocit la motanieni si tremur de nervi, frate! Cata minciuna ordinara, cat cinism, cata ticalosie, cat fake sa dai si amaratilor astora de romani mai batrani sau mai putini la minte, bai, cat?! Nenorocitilor!)”, a scris Vanghele pe Facebook.

Iata clipul electoral care ruleaza acum pe televiziunile de stiri:

Spitalul “Sfantul Vasile cel Mare”  este doar pe hartie, o prezentare a viitorului spital fiind facuta pe 28 iunie 2020 de catre Tudorache. Acum este prezentat pe televiziunile de stiri ca fiind deja construit.

Mai mult despre: ,

Comentarii: