externe

Referendum in Ungaria privind coronavirusul. O intrebare il vizeaza pe George Soros

Premierul ungar Viktor Orban a anuntat vineri lansarea de catre guvernul sau a unei consultari populare cu privire la o gama larga de chestiuni legate de noul coronavirus si la masurile de relansare a economiei, transmite MTI, citata de Agerpres.

Anuntul a fost facut de seful executivului ungar in interventia lui saptamanala la Radio Kossuth.

Studiul este intitulat ‘Consultare Nationala’, iar chestionarele vor fi trimise prin posta catre toate locuintele din Ungaria.

O intrebare din chestionar se refera la miliardarul George Soros si la ”planul” sau de a emite obligatiuni perpetue care, potrivit lui Viktor Orban, ar conduce la o ”sclavie impusa de datorii”.

Ungaria a raportat vineri dimineata 3.841 de cazuri confirmate de infectare cu noul coronavirus, dintre care 517 de cazuri mortale. Pana in prezent 2.024 pacienti spitalizati cu COVID-19 s-au vindecat, iar in spitalele ungare se mai afla internati 384 de pacienti cu noul coronavirus.

Cele mai multe cazuri de COVID-19 se inregistreaza in Budapesta (1.829), urmata de judetele Pesta (547) si Fejer (370), iar cele mai putine in judetul Bekes (11). Ungaria, tara o populatie de aproximativ 9,78 milioane de locuitori, a efectuat pana acum 180.152 de teste.

Guvernul de la Budapesta a anuntat ca obiectivul actual este reluarea treptata a vietii normale si a facut apel la cetateni sa respecte masurile de igiena si de distantare fizica recomandate de autoritatile medicale.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Anunt surpriza al Ucrainei, primele avioane F-16 sosesc imediat dupa Paste. Avioanele vin din Danemarca, Olanda, Norvegia si Belgia

Ucraina va incepe sa opereze cu avioane F-16 dupa Pastele ortodox din 5 mai, a…

15 ore ago

Revolta pe marginea unei afaceri urat mirositoare, in Tara Fagarasului. „Facem o Rosie Montana la Ucea, daca nu intelegeti!”

„Cea mai mare groapa de gunoi a Europei” ar urma sa fie amplasata in zona…

15 ore ago

Violenta izbucneste la UCLA in timp ce politia pune capat protestelor de la Universitatea Columbia din New York, arestand 280 de persoane

Tensiunile au crescut, miercuri, in campusurile americane, cand sustinatorii pro-israelieni au atacat o tabara de…

15 ore ago

Irlanda: Politia a desfiintat tabara de migranti din centrul Dublinului

In mijlocul unei dispute diplomatice cu Marea Britanie cu privire la repatrierea migrantilor, autoritatile irlandeze…

16 ore ago