Referendumul pe justitie trebuie organizat cat mai repede. USR anunta ce ordonanta cloceste acum Guvernul Dragnea-Dancila

politica

Liderul USR, deputatul Dan Barna, a declarat joi ca partidul sau isi mentine solicitarea adresata presedintelui Klaus Iohannis de a organiza cat mai repede referendumul pentru justitie, argumentand ca „un astfel de referendum ar inchide drama in care ne taram ca tara de 2 ani”.

„USR isi mentine solicitarea adresata presedintelui Romaniei de a organiza cat mai curand posibil referendumul pe Justitie. Romania e tinuta captiva de doi ani pe subiectul Justitiei. Romanii sa spuna daca hotii trebuie sa conduca un stat cu mandrie sau romanii vor un stat european, democratic, in care hotii sa stea la puscarie si persoanele competente, integre, sa conduca tara”, a argumentat Dan Barna, intr-o conferinta de presa tinuta joi, la sediul USR.

Intrebat de jurnalisti despre decizia de miercuri a CCR privind protocoalele semnate de SRI cu Ministerul Public, Dan Barna a sustinut: „In realitate, nu a fost niciun fel de conflict, iar faptul ca dorinta dlui Liviu Dragnea a fost preluata de CCR, care anuleaza o decizie a instantei, arata ca CCR actioneaza ca un actor politic”.

Dan Barna a reamintit ca USR propune o „reforma” a modului in care sunt numiti judecatorii de la Curtea Constitutionala si a subliniat ca decizia de ieri a CCR „deschide posibilitatea unei justificari” astfel incat in zilele urmatoare sa vedem o „ordonanta de inchidere a dosarelor sau de anulare a unor probe”.

Liderul USR a tinut sa reaminteasca de controversata intalnire pe care a avut-o cu premierul Viorica Dancila, intalnire pentru care USR a fost criticat pe retelele de socializare.

Dan Barna a precizat ca mesajul transmis de USR premierului a fost acela ca „Daca Viorica Dancila semneaza OUG de amnistie si gratiere, stigma istorica va fi pe dansa si pe guvernul ei, si nu pe Liviu Dragnea. Viorica Dancila va fi omul care va duce Romania intr-o zona neagra a istoriei”.

Mai mult despre: ,

Comentarii: