Reflexele totalitare ale PSD. Doamna deputat Vicol Ciorba, ne dati aprobare pentru acest articol?

opinii

Redactia aktual24.ro s-a trezit, miercuri seara, cu o notificare halucinanta transmisa de deputatul PSD Laura Vicol Ciorba prin care ni se atrage atentia, pe un ton ascutit, ca nu am avut aprobare sa scriem despre ea si ca trebuie de urgenta sa stergem toate, chiar toate articolele care fac referire la activitatea ei. In ce fel de societate crede Vicol Ciorba ca traieste sau, mai degraba, ce fel de Romanie si-ar dori aceasta reprezentanta de varf a PSD?

Noul PSD, atat de trambitat de Marcel Ciolacu, pare sa fie chiar mai sinistru decat cel al lui Liviu Dragnea. In timpul Regimului Dragnea nimeni din presa nu s-a confruntat cu o astfel de act de cenzura agresiva din partea vreunui ales PSD. Sa publici articole doar cu aprobare din partea celor vizati este ceva demn de regimurile negre din Coreea de Nord sau din stanurile care au facut parte din Uniunea Sovietica.

Citeste si: „Democratie” PSD. Deputata Laura Vicol ne cere sa publicam articole despre ea doar cu acordul ei. Ameninta cu procese daca nu stergem de urgenta toate articolele care o vizeaza

Ce a deranjat-o pe deputata PSD Vicol Ciorba? Faptul ca aktual24.ro a adus aminte ca a fost iubita lui Leo de la Strehaia, condamnat ieri definitiv la inchisoare cu executate pentru evaziune fiscala. Ea sustine ca aceasta informatie aduce „o atingere grava a vietii mele private, a reputatiei si/sau imaginii mele”. In primul rand, informatia este publica si se regaseste deja in numeroase alte publicatii. In al doilea rand, informatia are releventa in acest context intrucat Laura Vicol Ciorba este membra a Parlamentului si, mai mult decat atat, a importantei Comisii Juridice a Camerei Deputatilor. In calitate de parlamentar ea a avut si, cu siguranta, va avea in continuare initiative de modificare a legislatiei penale. Ea s-a remarcat deja prin numeroase atacuri violente la adresa procurorilor, fiind vizati in special procurorii DNA si DIICOT, cei care se lupta cu marea coruptie si cu marii infractori de teapa lui Leo de la Strehaia. De exemplu, in 2019, Vicol Ciorba anunta ca „DNA trebuie desfiintata, sunt niste monstri care distrug oameni”.

Prin urmare, este de interes public sa fie reliefat anturajul, trecut si prezent, al unui parlamentar care propune legi cu un impact major asupra societatii. Iata cum a prezentat-o Olguta Vasilescu, sotia inculpatului Claudiu Manda, pe Vicol Ciorba inainte de alegeri: „La comisia Juridica varful de lance va fi Laura Vicol, un avocat foarte cunoscut, un avocat de Inalta Curte, care va sti tot ceeea ce este necesar de modificat in legislatie in urmatorii ani” (link).

Ce ar insemna daca Vicol Ciorba ar avea castig de cauza in instanta impotriva publicatiei aktual24.ro pe aceasta speta? Adica sa nu mai fie scrise articole decat cu aprobarea ei si sa fie sterse toate articolele care o vizeaza. Asta ar insemna pur si simplu moartea presei independente in Romania. S-ar crea un precedent prin care orice politician va putea invoca drept „prejudiciu la adresa imaginii si reputatiei” orice articol critic, astfel incat toti jurnalistii vor trebui sa scrie doar despre maretele realizari ale alesilor pentru a nu fi dati in judecata. Si asta numai dupa ce vor cere aprobare in prealabil. Nu este asta Coreea de Nord?

O minunata lume noua fata de care conducerea PSD nu are nicio reactie. Ce a facut Vicol Ciorba este de neimaginat printre „colegii” socialisti din Germania sau Norvegia, alaturi de succesele carora a defilat recent seful PSD. Marele social-democrat european Marcel Ciolacu tace cu indarjire in fata acestui act de agresiune la adresa libertatii de exprimare si a libertatii presei comis de un reprezentant de varf al PSD. Nici nu e de mirare, pana la urma sa nu uitam care sunt radacinile PSD. Social-democratia este doar o spoiala, un fard gros peste acest conglomerat nascut din mocirla regimului comunist, in care interese mafiote se combina cu nostalgii totalitare si foame acuta de elogii si bani.

Nimeni nu se iluzioneaza, societatea dorita de Vicol Ciorba, detaliata atat de fidel in notificarea transmisa redactiei aktual24.ro, este un vis impartasit de mai toti capii PSD.

Oricat ar fi de sinistra o astfel de perspectiva, exista si o parte amuzanta. O astfel de ingradire nebuneasca a libertatii de exprimare ar afecta nu numai publicatii critice la adresa PSD, asa cum isi doreste Vicol Ciorba, ci toate publicatiile si televiziunile, inclusiv organele de propaganda ale PSD. Imaginati-va ca Antena 3 va trebui sa ii ceara aprobare Laurei Codruta Kovesi pentru ca Gadea sa o poata pomeni la „Sinteza Zilei”, Romania TV ar trebui sa faca cereri in scris catre USRPLUS pentru a primi acordul sa-i numeasca „neomarxisti sorosisti care fura voturi”, iar Florin Citu va avea tot dreptul sa ceara stergerea tuturor articolelor despre betia de acum 20 de ani din Statele Unite si sa-i dea in judecata pe toti care au scris despre aceasta. Ca doar era „viata lui privata”.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: