Un refugiat sirian a trecut marea cu PISICA lui cu tot. Reactia europenilor

life

Pe vremuri, populatia plecata in bejenie isi lua de acasa si animalele din gospodarie, de un de si expresia “cu catel si cu purcel”. Moda straveche a fost reluata de un refugiat sirian, care nu s-a indurat sa-si abandoneze acasa pisica.

Zaytouna si stapanul ei au indurat impreuna greutatile vietii de fugar, pisica beneficiind totusi de un tratament special, de-a lungul calatoriei fiind transportata intr-un ham de carpa purtat la piept de proprietarul ei.

Se pare ca Zaytouna a fost lucrul pe care acest refugiat nu l-a putut abandona, sosirea celor doi la tarm starnind uimirea voluntarilor care i-au asteptat in tabara de refugiati din Grecia.

pisica2

Daca aventura stapanului este una obisnuita pentru sutele de mii de refugiati care iau cu asalt tarmul Europei, voluntarii din tabara greceasca au recunoscut ca, pana acum, nu au mai avut niciun animal de companie care sa ceara azil.

Asa ca Zaytouna (“maslina”, in limba araba) s-a transformat ea insasi intr-o vedeta a postarilor de pe Twitter si, in urma acestei popularitati, ii poate asigura o soarta mai buna si stapanului ei care nu a abandonat-o la plecare.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: