Restaurantul McDonald’s din Gara de Nord a fost inchis de inspectorii ANPC, care au gasit aici mizerie, paianjeni si sosuri tinute la 37 de grade Celsius

news

McDonalds, Gara de Nord, inchis, ANPC

Unul dintre cele mai cunoscute restaurante de tip fast-food din Bucuresti, McDonald’s din Gara de Nord, a fost inchis de  Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor, din cauza mizeriei si a conditiilor improprii in care erau tinute alimentele. Acest fast-food este frecventat zilnic de mii de oameni care calatoresc cu trenul.

In urma neregulilor gasite, autoritatile sanitare au decis oprirea temporara a activitatii: „In aceasta unitate, reprezentantii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) au dispus masura de oprire temporara”, scrie pe afisul lipit pe usa restaurantului de catre inspectorii ANPC.

Pentru abaterile inregistrate in timpul verificarilor, comisarii ANPC au sanctionat operatorul economic cu amenzi contraventionale in valoare de 50.000 lei. Totodata, s-a decis oprire temporara a prestarii de servicii, pana la remedierea deficientelor.

Neregulile constatate de catre comisarii ANPC, in timpul controlului au fost:

  • folosirea unui spatiu de depozitare cu frig/congelare supraaglomerat, astfel incat produsele depozitate in acest spatiu, nu se pastreaza in stare de congelare, fiind decongelate
  • conditii igienico-sanitare neconforme in spatiul de productie: pereti cu placi de faianta lipsa
  • folosirea unui spatiu de frig cu strat de gheata grosier pe peretii interni si usa de deschidere, cu acumulare de impuritati macroscopice
  • folosirea unor preparate culinare congelate ambalate cu data durabilitatii minimale depasita
  • pastrarea sosurilor folosite pentru diferitele preparate culinare, la temperatura de 37 de grade C, inregistrata in momentul controlului, fata de maximum 4 grade C, temperatura de pastrarea a acestora conform reglementarilor
  • folosirea unor practice comerciale incorecte: constatarea unor discrepante intre cantitatile declarate pentru diferite produse/preparate, si cele nete
  • folosirea unor coridoare/spatii insalubre pentru aprovizionare, cu pereti murdari, tavan cu exfolieri de vopsea, panze de paianjen, paviment murdar cu depuneri masive de mizerie
  • depozitarea in acelasi spatiu, a ambalajelor secundare de transport si a produselor de panificatiecongelate.
Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: