Reuniunea ONU care acuza Coreea de Nord de incalcari ale drepturilor omului, considerata de Phenian drept o „schema” a SUA

externe

Kim Jong Un, demitere, inalti demnitari, oras modern, utopie socialista

Coreea de Nord a criticat recenta reuniune a Natiunilor Unite conscrata in exclusivitate drepturilor omului din Coreea de Nord, afirmand ca Statele Unite au folosit organizatia internationala pentru o „schema” impotriva Phenianului, a informat sambata presa de stat KCNA citata de Reuters.

Consiliul de Securitate al ONU a discutat joi despre incalcarile drepturilor omului in Coreea de Nord, ambasadorul SUA criticandu-l pe liderul Kim Jong Un pentru ca foloseste „represiunea si cruzimea” pentru a dezvolta arme nucleare si rachete.

Presedintele american Joe Biden si liderii Coreei de Sud si Japoniei au convenit, vineri, la Camp David sa aprofundeze cooperarea militara si economica, infruntand puterea in crestere a Chinei si amenintarile nucleare din Coreea de Nord. Ei au convenit, de asemenea, sa organizeze exercitii militare anual si sa impartaseasca informatii in timp real despre lansarile de rachete nord-coreene pana la sfarsitul anului.
China, principalul aliat al Coreei de Nord, s-a opus reuniunii consiliului pe tema abuzurilor din Coreea de Nord, dar nu a incercat sa o blocheze.

„Nu vom tolera niciodata schema calomnioasa privind drepturile omului folosita de SUA si de adeptii sai si vom apara suveranitatea statului, sistemul socialist si securitatea”, a declarat postul nord-coreean KCNA citand un purtator de cuvant al think tank-ului pentru drepturile omului din Coreea de Nord.

De zeci de ani, Phenianul denunta discriminarea rasiala in Statele Unite drept ceea ce numeste un exemplu al ipocriziei Washingtonului.

Miercuri, Coreea de Nord a declarat ca soldatul american Travis King, care a trecut in Coreea de Nord luna trecuta, a fugit de rasismul si abuzul din America.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: