Categories: news

Revoltator. Un roman a MURIT spre spital, in ambulanta, din cauza gropilor din asfalt

Decesul unui barbat de 39 de ani din Botosani in timp ce era transportat cu ambulanta la o clinica universitara din Iasi a readus in discutie necesitatea necesitatii unui elicopter SMURD care sa preia pacientii in stare grava din Botosani, a declarat Petrica Radauceanu, medicul sef al UPU de la Spitalul Judetean Mavromati.

Moartea barbatului s-ar fi produs si pe fondul starii proaste a drumului care face legatura intre Botosani si Iasi. Pacientul, care si-a taiat artera carotida cu o lama de cutit, a beneficiat de o interventie chirurgicala de suturare a plagii, insa, pe timpul transportului cu ambulanta, suturile au cedat.

‘Este dificil de spus daca drumul a reprezentat o cauza, cert este ca acele suturi au cedat la un moment dat si, din pacate, nu s-a mai putut face nimic, sangerarea fiind masiva’, a afirmat medicul Daniela Amarande de la Serviciul Judetean de Ambulanta Botosani, citata de Agerpres.

In schimb, medicul sef al Unitatii de Primiri Urgente a Spitalului Judetean Mavromati, Petrica Radauceanu, sustine ca daca ar fi existat ambulanta aeriana, sansele de supravietuire ar fi fost mult mai mari.

‘Elicopterul este cea mai rapida si confortabila solutie de transport a pacientilor. In mod sigur, pacientul avea o sansa mai mare pentru ca ajungea intr-o clinica universitara’, a declarat Radauceanu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Recent Posts

Un turist turc, impuscat mortal la Ierusalim dupa ce a injunghiat un politist israelian

Un ofiter de politie a fost ranit moderat intr-un atac cu arma alba in Orasul…

1 minut ago

Surse: Remaniere guvernamentala dupa alegerile locale. „Adrian Vestea sigur pleaca”

Dupa alegerile locale si europarlamentare, de pe data de 9 iunie, va avea loc o…

O oră ago

21 de ani de puscarie pentru spionaj in favoarea Rusiei. Un fost angajat al NSA si-a aflat pedeapsa

Un specialist in domeniul cibernetic care a lucrat pentru scurt timp la agentia ultrasecreta americana…

49 de minute ago

Astazi este ultima zi. Apelurile lui Ciolacu si Firea au fost degeaba, Piedone a plecat in vacanta in loc sa-si retraga candidatura

Cristian Popescu Piedone este plecat in vacanta, in ultima in zi in care ar fi…

4 ore ago