Revolutie! Firea a fost batjocorita chiar la Antena 3. Radu Tudor: „Marius Pieleanu, nu ai dat rezultate potrivit dorintelor”

politica

Gabriela Firea a fost luata peste picior, luni seara, chiar la Antena 3 de catre Radu Tudor. El l-a avut invitat pe Marius Pieleanu, care a tinut sa explice pe un ton foarte nervos ca Avangarde-CURS a lucrat profesionat in ziua alegerilor locale.

Marius Pieleanu a tinut sa explice cum s-a realizat sondajul exit-poll din ziua alegerilor, in contextul in care Gabriela Firea l-a acuzat ca a lucrat de fapt pentru PNL, desi era platit de PSD. In timp ce Pieleanu prezenta date tehnice, Radu Tudor facea remarci ironice la adresa Gabrielei Firea, insa fara sa-i pomeneasca numele.

„Marius Pieleanu, esti vinovatul de serviciu pentru pierderile unora si altora. Ca nu ai dat rezultate potrivit dorintelor”, a comentat Radu Tudor explicatiile lui Pieleanu.

„Vreau sa apar prestigiul multor metodologi, al tinerilor care au muncit la esantionare. Rezultatul din 27 septembrie nu poate decat sa confirme prestigiul nostru, de oameni seriosi, care nu se joaca cu cifrele”, a reactionat Pieleanu cu voce ridicata.

Saptamana trecuta, marti noapte, la Antena 3 Firea l-a acuzat pe Pieleanu ca face parte din conspiratia care a alungat-o de la primarie.

„Avand in vedere diferenta foarte mare, in premiera, nejustificata, nemaiintalnita… pentru ca stiti foarte bine, am moderat si eu emisiuni, am organizat dezbateri in alegeri si am prezentat exit-poll-uri si niciodata, dar absolut niciodata, nici in Romania, nici in Europa, nici in lume, nu a fost o diferenta atat de mare intre un exit-poll si rezultatul anuntat de BEC.

Practic, intre cele 10 puncte date ca si diferenta intre mine si domnul Nicusor Dan in seara exit-poll-ului, fiind de fapt o fotografie de la ora 19.00, nu noi, ci BEC arata prin numararea oficiala a voturilor ca ar fi vorba despre o diferenta de doar 4 puncte care s-ar putea nici aceasta sa nu fie reala, pentru ca am primit foarte multe informatii de la colegii mei de la sectoare si prin urmare am decis sa verificam toate copiile proceselor verbale din toate sectiile din Bucuresti unde, pana in acest moment, am gasit extrem de multe inadvertente”, a declarat Gabriela Firea la „Sinteza zilei”.

Apoi, Firea a intrat in conflict cu Marius Pieleanu, prezent la „Sinteza zilei”, pe care l-a acuzat ca este parte din „manipularea” care ar fi detronat-o de la Primaria Capitalei. Ea a spus ca asteapta scuze de la CURS-Avangarde, cu care PSD a incheiat un contract pentru exit-poll-ul prezentat duminica seara, la Antena 3.

Iata dialogul cu Pieleanu:

Gabriela Firea: A fost un exit-poll comandat de PSD. Asteptam scuze pentru ca dupa exit-poll oamenii nostri au fost demobilizati in toate sectiile de votare, au fost alungati din sectii: ”Ati pierdut, plecati, de ce mai stati aici?”.

Marius Pieleanu: In clipa in care BEC va finaliza numaratoarea, veti primi evolutia votului pe minute daca vreti si explicatiile stiintifice.

Gabriela Firea: Atunci cum stiati ce se va intampla a doua zi?

Marius Pieleanu: Nu stiu despre ce vorbiti.

Gabriela Firea: Avem prieteni comuni care mi-au transmis ca dumneavoastra stiati ce se va intampla a doua zi. Eu stiam ca sunteti sociolog nu Nostradamus.

Marius Pieleanu: Deci ati auzit de la un prieten…

Gabriela Firea: Unii sunt langa dumneavoastra in platou. Nu veti putea

Marius Pieleanu: Lasati-ne pe noi sa ne ocupam de explicarea instrumentelor cu care am lucrat.

Gabriela Firea: E bine spus instrumentele, reveniti la realitate. Sunt din alta sfera! Sunt instrumente de manipulare pe care le-ati primit din alte zone

Marius Pieleanu: Da, instrumentele sunt sociologice! Asa se cheama, e o sintagma consacrata public!

Mai mult despre: ,

Comentarii: