externe

Rezistenta din Ucraina va fi supusa la grea incercare. Rusia pregateste marele atac, anunta ca „nu exclude posibilitatea de a prelua controlul total al marilor orase care sunt deja incercuite”

Armata rusa nu exclude lansarea de asalturi pentru a prelua controlul total al marilor orase ucrainene, a avertizat luni Kremlinul, in conditiile in care numeroase centre urbane ale tarii sunt incercuite de fortele ruse, relateaza AFP si Reuters, citate de Agerpres.

„Ministerul Apararii, pentru a asigura securitatea maxima a populatiei civile, nu exclude posibilitatea de a prelua controlul total al marilor orase care sunt deja incercuite”, a declarat purtatorul de cuvant al presedintiei ruse, Dmitri Peskov.

Purtatorul de cuvant a respins, de asemenea, afirmatiile responsabililor occidentali potrivit carora Vladimir Putin este „dezamagit ca soldatii sai nu avanseaza suficient de repede”.

Potrivit lui Peskov, presedintele rus a ordonat pana acum „Ministerului Apararii sa nu lanseze un asalt rapid asupra marilor centre urbane, inclusiv Kiev” pentru a evita pierderi grele in randul civililor.

De asemenea, a asigurat el, daca se va intampla acest lucru, culoarele umanitare vor fi mentinute.

Intrebat de jurnalistii Reuters despre afirmatiile unor oficiali americani potrivit carora Rusia a cerut Chinei echipament militar, Peskov a raspuns negativ.

„Rusia detine propriul potential independent pentru a continua operatiunea. Dupa cum am spus, aceasta decurge in conformitate cu planul si va fi incheiata complet si la timp”, a spus Peskov.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

4 ore ago

Starea de sanatate a premierului slovac Robert Fico: „pronostic pozitiv”, spune ministrul slovac al Sanatatii

Pronosticul privind starea de sanatate a premierului slovac Robert Fico dupa tentativa de asasinat „este…

4 ore ago

Robotii si inteligenta artificiala, folosite pentru a ajuta femeile sa ramana insarcinate. Este acesta viitorul fertilizarii in vitro?

In mod normal, fertilizarea in vitro (sau FIV) este o „afacere” realizata manual. Medicul realizeaza…

4 ore ago

Armata israeliana a recuperat cadavrele a trei ostatici din Fasia Gaza. IDF considera ca mai sunt inca 132 retinuti de Hamas

Armata israeliana (IDF) a anuntat ca a recuperat trupurile a trei ostatici din Fasia Gaza.…

4 ore ago