news

Romania mileniului 3. Primarul Botosaniului asteapta in genunchi sa treaca moastele Sfintei Parascheva

Primarul municipiului Botosani, Catalin Flutur, a asteptat duminica in genunchi, alaturi de doi politisti comunitari, duminica, racla cu Moastele Sfintei Cuvioase Parascheva, in fata Primariei.

„M-am rugat pentru sanatatea tuturor botosanenilor la racla cu Moastele Sfintei Cuvioase Parascheva”, a spus Flutur.

Racla cu Sfintele moaste a poposit pentru putin timp in fata primariei municipiului.

„In prezenta mitropolitului Moldovei, IPS Teofan, am ingenuncheat in semn de veneratie in fata platformei pe care se afla racla cu moastele Sfintei Parascheva. M-am rugat pentru sanatatea tuturor botosanenilor, pentru ca toti locuitorii orasului nostru sa fie aparati de temutul coronavirus, care a infricosat intreaga omenire”, a mai spus primarul.

In continuarea procesiunii, moastele Sfintei Cuvioase Parascheva au fost purtate pe la principalele spitale din Botosani.

Racla unde se afla moastele Sfintei Cuvioase Parascheva a trecut prin fata bisericilor si manastirilor din oras, fiind intampinata in sunet de clopot. „Am avut privilegiul de a trai emotiile unui eveniment istoric! Sfanta Cuvioasa Parascheva, ocrotitoarea parohiei noastre, a poposit pentru putin timp in orasul Botosani”, a declarat preotul Gabriel Tifrea, de la Biserica „Sfanta Cuvioasa Parascheva”.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Decizie stupefianta a Tribunalului Vaslui: mai multe inregistrari DNA din dosarul lui Buzatu au fost anulate. Chiar si inregistrarile cu denuntatorul Farmazon

Tribunalul Vaslui a decis, luni, ca mai multe inregistrari cu discutiile dintre baronul PSD Dumitru…

4 ore ago

Paris: Gerard Depardieu a fost interogat la sediul politiei pentru acuzatii de agresiune sexuala

Gerard Depardieu a fost retinut, luni, pentru interogatoriu, de politia franceza, cu privire la noi…

4 ore ago

Crucea Rosie decide sa nu suspende filiala rusa, in ciuda presupuselor legaturi cu masina de razboi de la Kremlin

Federatia Internationala a Societatilor de Cruce Rosie si Semiluna Rosie (IFRC) a decis sa nu…

4 ore ago

Experiment esuat in Columbia Britanica: dezincriminarea posesiei de droguri oprita, deoarece produce „frustrare” si „dezordine”

Columbia Britanica a oprit, brusc, dezincriminarea detinerii anumitor droguri ilicite, invocand frustrarea si „dezordinea” crescanda…

4 ore ago