Categories: news

Romania n-a avut NIMIC de obiectat la summitul UE cu privire la cotele de refugiati

Liderii din Romania, Cehia, Slovacia si Ungaria, tari care votasera contra cotelor obligatorii, nu au avut reactii particulare la summit, Donald Tusk, presedintele Consliului European, si Jean-Claude Junker, seful CE, notand ca atmosfera a fost mai buna decat se asteptau, scrie Corriere della Sera.

„Sefii de stat si de guvern din Cehia, Slovacia, Ungaria si Romania – tari care votasera in Consiliul JAI impotriva cotelor obligatorii privind imigrantii si carora li s-a impus decizia – nu au avut reactii particulare la summitul UE”, comenteaza ziarul italian Corriere della Sera, citat de Mediafax.

„Atmosfera la summitul UE a depasit asteptarile mele. Sunt multumit”, a declarat presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

„Summitul a fost un moment simbolic pentru ca s-a pus capat jocului riscant de critici reciproce”, a confirmat Donald Tusk, presedintele Consiliului European.

Cu toate acestea, Tusk a avertizat ca „valul cel mai mare de imigranti inca nu a cuprins Europa”. „Trebuie sa fie clar pentru toata lumea ca nu putem continua ca pana acum, asteptand cu usile si ferestrele deschise”, a spus Tusk, criticand indirect atitudinea flexibila a Germaniei si pledand pentru crearea unui serviciu european de protejare a frontierelor externe ale Uniunii Europene.

Klaus Iohannis a declarat joi, la Bruxelles, ca ideea potrivit careia Consiliul European ar fi putut relua in discutie tema cotelor obligatorii privind refugiatii este „falsa” si „fundamental gresita”, afirmand ca ea a fost lansata din „nestiinta” de catre lideri politici din Romania. „Este o tema falsa care a aparut in Romania, probabil din nestiinta. Nu cred ca pot sa merg atat de departe cat sa spun ca tema a fost exploatata politic de politicieni foarte cunoscuti, fiindca nu am astfel de date. Una peste alta, decizia Consiliului JAI nu a fost luata in discutie astazi. Nici nu s-ar fi putut. Consiliul European nu ar fi putut sa revoce sau sa anuleze sau sa schimbe decizia JAI”, a spus Iohannis.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Recent Posts

Un barbat a fost arestat langa o statie de metrou din Londra dupa ce ranit cu o sabie mai multi civili si politisti – VIDEO

Un incident critic a fost declarat in apropierea statiei de metrou Hainault din nord-estul Londrei,…

1 minut ago

Astazi este ultima zi. Apelurile lui Ciolacu si Firea au fost degeaba, Piedone a plecat in vacanta in loc sa-si retraga candidatura

Cristian Popescu Piedone este plecat in vacanta, in ultima in zi in care ar fi…

O oră ago

Europarlamentarul roman Eugen Tomac a solicitat Comisiei Europene sa investigheze felul cum mari companii europene subventioneaza masina de razboi a lui Putin

Intr-o postare facuta pe pagina personala de Facebook, europarlamentarul roman Eugen Tomac critica ipocrizia companiilor…

2 ore ago

Noi amenintari nucleare la Russia 1 TV: „Franta va fi dezarmata intr-o clipa si insulele britanice vor ajunge sub apa”

Un prezentator al televiziunii de stat ruse si propagandist al Kremlinului a lansat o noua…

42 de minute ago