pagina verde

Romanii o duc mai rau, dupa ce le-a marit Olguta Vasilescu pensiile si salariile – Sondaj CURS

Programul de guvernare al PSD-ALDE a lasat o impresie puternica asupra romanilor, insa nu in sensul prezentat de Liviu Dragnea si ministrii Vioricai Dancila. Un sondaj al Centrului de Sociologie Urbana si Regionala (CURS) arata ca 52% dintre cei intervievati au raspuns ca o ducmai rau decat anul trecut.

Doar 40% au spus ca le e mai bine, in timp ce 8% au preferat sa nu raspunda, potrivit Stiripesurse.ro. Intrebati daca maririle de pensii si salarii le-au vazut traduse si in fata caselor de marcat, la magazine, repondentii au spus ca nu. Astfel, doar 11% au spus ca isi permit sa cumpere mai mult decat anul trecut, in timp ce 86% abia au simtit cresterile sau chiar deloc.

Sondajul a fost realizat in perioada 26 octombrie – 5 noiembrie pe un esantion de 1.067 de persoane si are o marja de eroare de +/- 3,0% la un nivel de incredere de 95%. Interviurile au fost realizate fata in fata la domiciliul respondentilor.

De mentionat insa ca cei de la CURS nu precizeaza pe ce categorii sociale au facut acest sondaj. O analiza publicata la inceputul lunii septembrie de cei de la ProTv arata ca un angajat de la stat a ajuns, ca urmare a masurilor adoptate de guvernanti in ultimii trei ani, sa castige cu circa 60% mai mult decat un angajat din mediul privat, in medie, iar prognozele indica o crestere a diferentei in urmatorii ani.

Astfel, salariul mediu in administratia publica a fost de peste 4.200 de lei, in timp ce un angajat in mediul privat castiga in medie circa 2.600 de lei net. In orice caz, ceea ce este clar e ca aceste cresteri nu se regasesc in puterea de cumparare, de unde putem trage concluzia ca pentru cei de la privat, care sustin economia, situatia e din ce in ce mai neagra.

De precizat si ca Centrul de Sociologie Urbana si Regionala a fost cumparat la sfarsitul anului trecut de jurnalistul Iosif Buble, de la Stiripesurse.ro. Din motive necunoscute public, acesta a intrat in conflict deschis cu Liviu Dragnea. Seful PSD i s-a adresat nominal in unele dintre recentele conferinte de presa sustinute la Parlament, certandu-l pentru informatiile „pe surse” publicate din interiorul partidului sau.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Statele membre NATO iau in considerare trimiterea de instructori militari in Ucraina

Unele state membre NATO discuta posibilitatea de a trimite instructori sau contractori militari in Ucraina…

2 ore ago

Un individ inarmat, suspectat ca planuia sa dea foc unei sinagogi din Rouen, impuscat mortal de politistii francezi

Politia franceza a impuscat si ucis un suspect inarmat care parea ca planuia sa dea…

31 de minute ago

Speranta de viata la nivel mondial va creste cu aproape 5 ani pana in 2050. Insa batranetea va fi afectata de doua boli care iau avant

Speranta de viata la nivel mondial va creste cu aproape cinci ani pana in 2025,…

12 minute ago

Un elev in clasa a II-a, fiul unui sef de sectie de politie din Cluj, isi terorizeaza colegii, amenintandu-i ca tatal lui ii va aresta

Elevii unui liceu din Cluj si parintii acestora se plang ca baiatul in varsta de…

1 minut ago

Pentagonul: „Ucraina poate folosi arme din SUA doar pe teritoriul sau. Nu ne-am schimbat pozitia”

Pentagonul anunta ca nu si-a schimbat pozitia in ceea ce priveste utilizarea de catre Ucraina…

44 de minute ago

Dupa tentativa de asasinare a premierului slovac Fico, si omologul sau polonez, Donald Tusk, a primit amenintari cu moartea

Premierul polonez Donald Tusk a scris joi pe X ca a primit amenintari cu moartea…

4 ore ago