news

Rosu la fata dupa ce a fost umilit de consilierul lui Iohannis, Tudorel a revenit in fata CCR cu argumente de la Antena 3: „Curg achitarile, curg abuzurile”

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a avut o prestatie lamentabila in fata judecatorilor CCR, incercand sa combata argumentele consilierului prezidential Simina Tanasescu in cazul refuzului presedintelui de a o revoca pe Kovesi.

Dupa ce a ascultat, rosu la fata, argumentele lui Tanescu, Tudorel Toader a gasit de cuviinta sa recurga la teoriile vehiculate de propaganda pesedista de la Antena 3 si RTV in loc de argumente clare si cuantificabile.

„Cum sa tolerezi faptul ca DNA-ul isi incalca obligatii dupa ce i s-a explicat prin doua decizii admisibile ale CCR? Nu cred ca in statul de drept putem sa-i spunem unui roman ‘asta e, sunt fapte 20-30-70, au devenit mai evidente intre timp, curg achitarile, curg abuzurile, dar eu cred ca nu e oportun politic sa…’.

Daca asta este echilibrul puterilor, daca asta este nivelul exigentelor in statul de drept, eu permiteti-mi sa exprim rezerve”, a declarat Toader in fata judecatorilor CCR.

Citeste si: Arma lui Iohannis. Tudorel Toader, facut praf in fata CCR de consilierul prezidential Simina Tanasescu in cazul revocarii lui Kovesi

CCR a primit sesizarea din partea Executivului pe acest subiect pe 23 aprilie, dupa ce seful statului a refuzat sa dea curs cererii de revocare a Laurei Codruta Kovesi, anuntand ca motivele invocate de ministrul Justitiei, Tudorel Toader, nu au fost de natura sa il convinga.

Imediat, ministrul Justitiei a anuntat ca va fi sesizata Curtea Constitutionala.

Tudorel Toader a declarat, sambata, la Sinaia, ca va merge personal la Curtea Constitutionala pentru a sustine punctul de vedere al Guvernului, in cazul refuzului presedintelui Klaus Iohannis de a o revoca pe sefa DNA, Laura Codruta Kovesi.

„Da, voi merge personal. Am vorbit cu doamna premier si sigur m-a solicitat ca eu sa sustin cele statuate, cele stabilite in sesizare”, a spus Toader.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Un baiat de 16 ani a fost arestat in Polonia dupa ce a incercat sa dea foc unei sinagogi istorice cu un cocktail Molotov

Politia poloneza a anuntat miercuri seara ca a arestat un adolescent implicat in tentativa de…

4 minute ago

Anunt surpriza al Ucrainei, primele avioane F-16 sosesc imediat dupa Paste. Avioanele vin din Danemarca, Olanda, Norvegia si Belgia

Ucraina va incepe sa opereze cu avioane F-16 dupa Pastele ortodox din 5 mai, a…

15 ore ago

Revolta pe marginea unei afaceri urat mirositoare, in Tara Fagarasului. „Facem o Rosie Montana la Ucea, daca nu intelegeti!”

„Cea mai mare groapa de gunoi a Europei” ar urma sa fie amplasata in zona…

15 ore ago

Violenta izbucneste la UCLA in timp ce politia pune capat protestelor de la Universitatea Columbia din New York, arestand 280 de persoane

Tensiunile au crescut, miercuri, in campusurile americane, cand sustinatorii pro-israelieni au atacat o tabara de…

16 ore ago