externe

Rusia a gasit inca cinci „state neprietenoase”. Pe lista neagra au fost adaugate Grecia, Danemarca, Slovenia, Croatia si Slovacia

Guvernul rus anunta vineri pe site-ul sau ca a actualizat lista statelor straine care comit acte ”neprietenoase” impotriva misiunilor diplomatice si consulare rusesti din strainatate. Pe lista au fost incluse Grecia, Danemarca, Slovenia, Croatia si Slovacia.

Lista aprobata de guvern limiteaza numarul de persoane pe care reprezentantele diplomatice afectate de masura le pot angaja in Rusia. Astfel, Ambasada Greciei va putea sa recruteze pana la 34 de persoane, ambasada Danemarcei pana la 20 si ambasada Slovaciei pana la 16, in timp ce Slovenia si Croatia nu vor putea recruta personal in Rusia pentru misiunile lor diplomatice si consulare.

Guvernul rus a reamintit ca in luna mai a anului trecut au fost impuse restrictii ambasadelor SUA si Cehiei.

”Lista aprobata de guvern nu este definitiva si poate fi extinsa, avand in vedere actiunile ostile in curs de desfasurare ale statelor straine impotriva misiunilor rusesti din strainatate”, conform comunicatului guvernului de la Moscova.

Adoptarea unor astfel de restrictii, care includ interdictia totala de a angaja persoane din Rusia, este prevazuta in decretul privind masurile de raspuns la „tarile neprietenoase” semnat de presedintele rus Vladimir Putin la 23 aprilie.

La 5 martie, la noua zile dupa inceperea asa-numitei „operatiuni militare speciale” rusesti in Ucraina, Putin a ordonat guvernului sa intocmeasca o lista a tarilor care desfasoara „actiuni neprietenoase” impotriva Rusiei, aminteste EFE.

Pe 24 februarie, Rusia a lansat o agresiune militara neprovocata si nejustificata contra Ucrainei, sustinand ca este vorba despre o ”operatiune militara speciala de denazificare” a tarii vecine si de protejare a comunitatii rusofone din estul Ucrainei.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul din fata Primariei Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

O oră ago

Armata israeliana a recuperat cadavrele a trei ostatici din Fasia Gaza. IDF considera ca mai sunt inca 132 retinuti de Hamas

Armata israeliana (IDF) a anuntat ca a recuperat trupurile a trei ostatici din Fasia Gaza.…

O oră ago

Si Zelenski respinge propunerea de „armistitiu olimpic”: „Sa fim sinceri… Emmanuel, nu cred”

„Moscova s-ar folosi de orice suspendare a ostilitatilor” pentru a-si apara avantajul militar, a declarat…

2 ore ago

Rares Bogdan explica de ce apare pe afis langa Lia Olguta Vasilescu: „Sunt perceput ca fiind patriot”

Rares Bogdan a fost intrebat, sambata, in emisiunea Insider Electoral de la Prima Tv, despre…

2 ore ago