externe

Rusia sustine ca distrus tancurile si blindatele trimise in Ucraina de Cehia, Slovacia si Polonia: „Am lovit cu rachete de inalta precizie”

In urma bombardamentelor de duminica dimineata din capitala ucraineana Kiev, primul atac de acest fel din ultimele saptamani, Rusia a distrus tancuri si vehicule blindate furnizate Ucrainei de tari din Europa de Est, a declarat purtatorul de cuvant al Ministerului Apararii de la Moscova, Igor Konacenkov, transmit agentiile internationale de presa.

„Rachete de inalta precizie si cu raza lunga de actiune lansate de fortele aerospatiale ruse la periferia Kievului au distrus tancuri T-72 furnizate de tari din Europa de Est si alte blindate care se aflau in hangarele unei companii de reparare a vagoanelor” de tren, a sustinut Konacenkov.

Polonia, Cehia si Slovacia au anuntat in ultima perioada ca au trimis tancuri si vehicule blindate in Ucraina.

Anterior, primarul Kievului, Vitali Kliciko, anuntase atacuri aeriene ruse in zorii zilei in cartierele Darnitki si Dniprovski, din sud-estul capitalei ucrainene.

Potrivit fortelor aeriene ucrainene, mai multe rachete de croaziera au fost lansate in directia Kievului de la bordul unor bombardiere strategice ruse TU-95 din Marea Caspica. Tot potrivit aceleiasi surse, unul dintre avioane rusesti a fost distrus.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Burkina Faso suspenda emisia posturilor de radio BBC Africa si VOA din cauza relatarilor privind uciderea a 223 de sateni de catre armata

Burkina Faso a suspendat timp de doua saptamani emisia BBC Africa si Voice of America…

5 ore ago

Flacara olimpica, preluata la Atena de presedintele Comitetului de organizare a JO de vara. Va calatori 12 zile la bordul velierului Belem pana la Marsilia

Jucatorul grec de polo pe apa Ioannis Fountoulis, ultimul dintr-un lung sir de purtatori de…

5 ore ago

Extremistul Ben-Gvir, ministrul israelian al securitatii nationale, ranit usor intr-un accident de masina

Ministrul israelian al securitatii nationale, extremistul Itamar Ben-Gvir, a fost transportat la spital dupa ce…

5 ore ago

Sustinatorii premierului spaniol Sanchez convoaca mitinguri, in timp ce liderii de stanga din strainatate il indeamna sa ramana in functie

Sustinatorii premierului spaniol Pedro Sanchez pregatesc mitinguri pentru a-l indemna sa ramana in functie, dupa…

5 ore ago

Netanyahu spune ca deciziile CPI nu vor afecta actiunile Israelului insa vor crea un precedent periculos

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a declarat, vineri, ca orice decizie a Curtii Penale Internationale, care…

5 ore ago