Rusii din estul Ucrainei, val de atacuri armate cu artilerie grea si mortiere in ultimele 24 de ore. Au folosit si un tanc

externe

Armata ucraineana a anuntat vineri ca a inregistrat 60 de incalcari ale armistitiului de catre separatisti prorusi in ultimele 24 de ore, un soldat fiind ranit, transmite Reuters, citata de Agerpres.

La randul lor, rebelii din estul Ucrainei au acuzat fortele guvernamentale ca au lansat tiruri de artilerie si mortiere in trei incidente, vineri, a relatat Interfax, citata de Reuters. Unul din cele trei bombardamente semnalate a vizat satul Petrivske din regiunea Donetk, la ora 05:30 locala (03:30 GMT), iar celelalte doua au avut loc in regiunea Lugansk.

Potrivit armatei ucrainene, separatistii au deschis focul asupra a peste 10 asezari, folosind artilerie grea, mortiere si un tanc.

Si joi, armata ucraineana si separatistii prorusi s-au acuzat reciproc de bombardamente si escaladarea situatiei in estul Ucrainei, scena unui conflict armat din 2014, in plina criza intre Moscova si Occident. Fortele ucrainene lupta cu separatistii prorusi sustinuti de Moscova in regiunile Donetk si Lugansk, conflict soldat deja cu peste 14.000 de morti si peste 1,5 milioane de stramutati.

Kremlinul si-a exprimat joi „profunda ingrijorare” fata de tensionarea situatiei din Ucraina, in timp ce SUA sustin ca Rusia, care a desfasurat in ultima vreme un important numar de militari si echipamente la granita cu Ucraina, cauta pretexte pentru un razboi.

Marti, deputatii din Duma rusa au votat un apel adresat presedintelui rus Vladimir Putin pentru ca Rusia sa recunoasca independenta teritoriilor separatiste proruse din estul Ucrainei.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: